Együttműködés a Save the Children alapítvánnyalA Lavazza immáron több mint 15 éve szorosan együttműködik a Save the Children alapítvánnyal. A Lavazza összesen mintegy 3 millió euróval támogatta az Indiát, Elefántcsontpartot és Mianmart érintő különféle projekteket, és jelentős mértékben hozzájárult az Emilia-Romagna tartomány és Nepál megsegítésére szervezett akciókhoz. Ezekben az években a vállalat két fontos projektben is együttműködött a Save the Children alapítvánnyal.1000 napos küzdelem az alultápláltság ellen
A Lavazza és a Save the Children alapítvány közös kezdeményezést hirdetett a kalkuttai gyermekhalandóság felszámolása érdekében. Az akció keretében elsősorban a megelőzésre és az alultápláltság megszüntetésére helyezték a hangsúlyt. Az első 1000 nap döntő fontosságú a gyermekek életében: ekkor alakulnak ki az életfunkciók, valamint a motoros és kognitív képességek. A projekt jelentős számú résztvevő és szakember bevonását tette lehetővé:
 • 14.173

  fiatalkorú

 • 60

  tanár

 • 5.719

  állapotos vagy szoptató nő

 • 388

  egészségügyi szakember

Egy új élet lehetősége a nyomornegyedekben élő tizenévesek számára
A kalkuttai fiatalkorúak jelentős hányada a város olyan nyomornegyedeiben él, ahol a legalapvetőbb higiéniai és egészségügyi létesítmények sem állnak rendelkezésre. A Lavazza és a Save the Children alapítvány célja, hogy megfelelő lehetőségeket teremtsenek a szegényebb városrészek legveszélyeztetettebb helyzetű, serdülőkorú fiataljai számára, megóvva őket a visszaélésektől és kizsákmányolástól, és hosszú távú foglalkoztatottságot biztosítva számukra. A projektnek köszönhetően több mint 101 veszélyeztetett helyzetű serdülőkorú fiatalon segíthettünk, a 240 órányi képzésen kívül pedig a programban résztvevők elhelyezkedését is nyomon követhettük.
2016-ban a Lavazza és a Save the Children alapítvány szorosabbra fűzte együttműködését, és közösen kidolgozta a Gyermekek jogai és az üzleti alapelvek elnevezésű iránymutatást, mely segítséget nyújt a vállalatok számára a gyermekek jogainak tiszteletben tartására és előmozdítására irányuló erőfeszítéseikben.

A Lavazza úgy döntött, hogy a Save the Children alapítvánnyal együttműködve a nonprofit szervezetek és az adományozók közötti kapcsolatok hagyományos formáján túlmutató, a fenntarthatósággal kapcsolatos hosszú távú, közösségi projektek támogatását is lehetővé tevő, folyamatos jellegű kötelezettségvállalást hirdet meg, mely többek között a fenntarthatóságot előtérbe helyező, vállalaton belüli legjobb gyakorlatok végrehajtására is módot ad.

TOVÁBB A SAVE THE CHILDREN ALAPÍTVÁNY WEBOLDALÁRA