Csatlakozás az ENSZ Globális Megállapodásához és a globális célkitűzések elfogadásaA fenntarthatóság a folyamatos fejlődésen, valamint a saját korlátaink, erősségeink és célkitűzéseink tudatosításán alapul. Az érdekelt felek meghallgatása és bevonása elengedhetetlenül fontos eleme az értékteremtő ellátási lánc létrehozásának. E szellemiség jegyében a Lavazza teljes mértékben elkötelezte magát az Egyesült Nemzetek fenntarthatósággal kapcsolatban megfogalmazott globális alapelvei mellett.A Lavazza és az ENSZ Globális Megállapodása

A kalkuttai fiatalkorúak jelentős hányada a város olyan nyomornegyedeiben él, ahol a legalapvetőbb higiéniai és egészségügyi létesítmények sem állnak rendelkezésre. A Lavazza és a Save the Children alapítvány célja, hogy megfelelő lehetőségeket teremtsenek a szegényebb városrészek legveszélyeztetettebb helyzetű, serdülőkorú fiataljai számára, megóvva őket a visszaélésektől és kizsákmányolástól, és hosszú távú foglalkoztatottságot biztosítva számukra. A projektnek köszönhetően több mint 101 veszélyeztetett helyzetű serdülőkorú fiatalon segíthettünk, a 240 órányi képzésen kívül pedig a programban résztvevők elhelyezkedését is nyomon követhettük.

TOVÁBB A WEBOLDALRA

A Lavazza és a Fenntartható Fejlődési Célok

A Lavazza elkötelezte magát az Egyesült Nemzetek által kitűzött 17 Fenntartható fejlődési cél megvalósítása mellett. A fenntartható innováció, az éghajlatváltozás elleni küzdelem, valamint a felelősségteljes termelés és fogyasztás iránti elkötelezettség nem csupán a környezet és a társadalom egészének javát szolgálja, a termelési folyamatok hatékonyságának javításával, a hulladékképződés csökkentésével és a gazdaságtalan ipari eljárások visszaszorításával a vállalatok számára is előnyös.

A Lavazza kiemelt figyelmet fordít az említett alapelvek gyakorlati megvalósítására. Nemcsak abból a megfontolásból, mert a termékei növényi eredetű alapanyagok feldolgozásával készülnek, így az éghajlatváltozás fokozott fenyegetést jelent a vállalat termelékenységére, hanem mindenekelőtt azért, mert a puszta gazdasági érdekeken túlmutató, globális felelősséget megfogalmazó célkitűzések egy etikusabb és fenntarthatóbb világ megteremtését segítik elő.

TOVÁBB A WEBOLDALRA