Elkötelezettség a helyi közösségek iránt

A Lavazza Közösségi Elkötelezettség elnevezésű program a társadalmi, kulturális és környezetvédelmi feltételek javításán keresztül a helyi közösségek támogatását tűzte ki céljául. A program sikere érdekében a Lavazza széles körű együttműködésre törekszik a működési területén élő helyi közösségekkel.

I luoghi del bello
Az ASAI, CleanUp és Tèkhné egyesületekkel, valamint a Torino Spazio Pubblico programmal, továbbá a 7. választókerülettel együttműködésben életre hívott „I Luoghi del Bello” („Gyönyörű helyek”) elnevezésű projekt a Torino Aurora kerületében található közterületek megszépítését tűzte ki céljául.

A helyi kötődésű „I Luoghi del Bello” projekt különösen kedves a vállalat számára. A Lavazza immáron több mint 120 éve szorosan hozzá tartozik a kerület életéhez. Az eltérő korosztályú helyieket foglalkoztató beruházás a környezetvédelem, a társadalmi integráció és a közösségi érintkezés erősítése révén jelentős mértékben előmozdítja a különböző nemzedékek közötti kapcsolatok elmélyítését.
A fontosabb kezdeményezésekben a helyi iskolák diákjai, a kerület idősebb lakói és a különböző egyesületek önkéntesei egyaránt részt vettek. Az elvégzett számos beruházás keretében a résztvevők kicsinosították a köztéri virágágyásokat, és a lepkék számára kedvező környezetet teremtő növényfajokat ültettek el.
Megtisztulás
Az új, „Nuvola” nevet viselő vállalati központba történő átköltözést megelőzően a Lavazza vezetősége úgy döntött, hogy jelképes áron áruba bocsátja a régi irodai felszereléseket, a kevesebb hulladéknak köszönhetően ezzel is hozzájárulva a környezet megóvásához.

A projekt részeként mintegy 3000 berendezési tárgyat ajánlottak fel megvételre, a bútoroktól kezdődően egészen az informatikai eszközökig. Az akció keretében a tárgyak 70%-át értékesítették. A berendezési tárgyakat a Lavazza munkatársai vásárolhatták meg, az értékesítésből származó bevételt pedig helyi szervezeteknek adományozták. Ezenkívül 22 külső testület számára biztosítottak új és használt bútorokat és írószereket.