Együtt a közösségért
A Lavazza és az International Coffee Partners célja, hogy a közösségeken belül nyújtott támogatásokon keresztül és képzések szervezésével megoldódjon az indonéz régió termelékenységének problémája.
A kihívás

Az Indonéz szigetvilág a világ negyedik legnagyobb kávétermelő régiója. Legalább öt millió olyan kávétermelő van a régióban, akinek meg kell ismerkednie a helyes mezőgazdasági gyakorlatokkal, és alapvető információkra van szüksége ahhoz, hogy hozzáférjen a piachoz.

Az elmúlt években a növények elöregedése a termelékenység csökkenéséhez vezetett, és ebből kifolyólag a kávétermesztők a túlélésért küzdenek.

A célkitűzések
A kávétermelés és -értékesítés nyereséges üzleti tevékenységgé formálása a közösségek számára.

A termelés környezeti szempontból fenntarthatóvá és ellenállóvá tétele az éghajlat-változással szemben.
A megoldás

A Lavazza Alapítvány az International Coffee Partners-en keresztül egy olyan projektet is támogat, amelynek célja, hogy létrehozzon 21 gazdaszervezetet, pénzügyi megtakarítást és hiteltervezetet.

Emellett hozzájárult 15 olyan szervezet alapításához, ahol a termelők képzésben részesülnek a kávéminőség és a piaci hozzáférés témájában, és így megkapják az eszközöket a nyereségük növeléséhez, illetve életkörülményeik javításához.