Egységben a kávé újjászületéséért
Az International Coffee Partners és a Lavazza képzést és támogatókurzust indít a Trifino régió legtermékenyebb területein.
A kihívás

Trifinióban (Guatemala, Salvador és Honduras közötti határmenti régió) a kávé a fő jövedelemforrás, a régió mintegy 70%-a, és körülbelül 7.000 család támaszkodik a kávéra mindennapi megélhetése biztosításához. A kávé e területen betöltött jelentős gazdasági és környezeti funkciója ellenére azonban a művelésből nem sikerül kihozni a legtöbbet.

A célkitűzések
Értékteremtés modern, hatékony és eredményes termelési technikák bevezetésén keresztül.

Vállalkozók képzése asszociatív és együttműködésen alapuló struktúrák támogatásával.

A fiatalok támogatása szakmai pályafutásuk során.

A megoldás

A Lavazza Alapítvány az International Coffe Partners-en keresztül képzéseket szervezett az agronómia és a pénzügy területén, valamint támogatást nyújt az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elősegítése érdekében.

Emellett pénzbeli támogatást is nyújt a szennyezés csökkentésére irányuló eljárások létrehozása és a kávé minőségének javítása érdekében.

Különös figyelmet fordítunk a fiatalokra a Generaciones projekt keretein belül, amely lehetővé teszi a szakképzési tanfolyamok szervezését a térségben, hogy a fiatalok elindíthassák saját vállalkozói tevékenységüket a helyszínen.