Együttműködésben az Olam mezőgazdasági vállalattal és az ISLA (Kezdeményezés a fenntartható vidékért) mozgalommal.
A kávétermelők számos kihívással kénytelenek szembenézni. Ezek közül is a minőséget és a termelést kedvezőtlenül érintő éghajlatváltozás az egyik legjelentősebb. A felgyorsult ütemű éghajlatváltozás Vietnamban különösen súlyos probléma. A bőséges csapadékot hozó évszak után elhúzódó szárazság 1245 helyi kistermelő munkáját és megélhetését veszélyezteti.
A Lavazza Alapítvány műszaki segítséget nyújt, a Farmer Field School program keretében pedig képzési lehetőséget teremt a vietnami kistermelők számára. A program keretében felmérik a termőtalaj jellemzőit, hogy a lehető legjobb minőségű műtrágyát választhassák ki, innovatív öntözőrendszereket alakítanak ki, a kávécserjéket pedig árnyékot nyújtó fák ültetésével óvják meg a túlzott mértékű napsütéstől és a hirtelen eleredő esőtől.