A termesztés elsajátítása
A Lavazza Alapítvány elkötelezett a kistermelők segítése mellett Brazíliában, csak úgy, mint amellett, hogy támogassa a kávé gazdasági fejlődését és megállítsa a fiatalok kivándorlását, kereskedési lehetőséget és életteret adva ezzel számukra.
A kihívás

A kis kávétermelők Minas Gerais-ban komoly nehézségekkel néznek szembe a kávé betakarítása során a nem hatékony termelés és a feldolgozás elszigeteltsége miatt.
Ennek következménye egy alacsony minőségű termék előállítása, amelyet átlag alatti áron lehet csak eladni.

E probléma miatt, ami párosul a tudás és a vállalkozói készségek hiányával és az előállítás magas költségeivel, úgy tekintenek a kávétermesztésre, mint egy alacsony nyereséget hozó tevékenységre, arra bátorítva ezzel a fiatalokat, hogy elhagyják az országot.

Bár ez egy jó lehetőség, mégis számos kihívást jelent az alacsony szintű szervezettség, technikai, illetve pénzügyi támogatás miatt. Ennek eredményeképpen a termelékenység továbbra is alacsony, a termelők jövedelmével együtt.

Továbbá, a mezőgazdasági termelők szervezetei gyengék, és távol vannak a piactól.

A célkitűzések
A kávétermelők jövedelem-növekedéséhez való hozzájárulás Minas Gerais-ban.

A piachoz való hozzáférés javítása.

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz
A megoldás

A Lavazza Alapítvány részvételével elkötelezett a termelők kollektív szervezetekké való strukturálása, valamint az irányítás, a vezetés és a műveletek megerősítése és fejlesztése iránt. A szervezeteken belül a termelők olyan koncepciókról tanulhatnak, amelyek támogatják őket a termelési üzletágban és a kereskedés során.