A fiatalok nyomornegyedei mentén
A Lavazza Alapítvány élen jár a fiatalok jövőjének megváltoztatásában a hátrányos helyzetű városrészekben, a Save the Children alapítvánnyal együtt.
A kihívás

A kalkuttai fiatalkorúak jelentős hányada a város olyan nyomornegyedeiben él, ahol a legalapvetőbb higiéniai és egészségügyi létesítmények sem állnak rendelkezésre.

A Lavazza és a Save the Children alapítvány célja, hogy megfelelő lehetőségeket teremtsenek a szegényebb városrészek legveszélyeztetettebb helyzetű, serdülőkorú fiataljai számára, megóvva őket a visszaélésektől és kizsákmányolástól, és hosszú távú foglalkoztatottságot biztosítva számukra.

A célkitűzések
Szakképzést kínálni száz 17 és 20 év közötti marginalizált tizenéves számára Kalkuttában.

A kedvezményezett tizenévesek bevezetésének támogatása a munka világába.
A megoldás

A projekt lehetővé tette számunkra, hogy elérjünk több mint 101 sebezhető tinédzserhez és 240 órányi képzést és ezt követő támogatást biztosítsunk számunkra a munka világában.

Ezenkívül 2017 októberében a Lavazza lehetővé tette oktatói számára, hogy megtanítsák a projekt kedvezményezettjeinek azon alapvető technikákat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy barisztákká válhassanak és még mélyrehatóbb ismeretekre tegyenek szert a kávé világában.