Fenntarthatósági jelentés
A folyamatos fejlődés útjánA Lavazza a Fenntarthatósági jelentésben foglalja össze az érintettek számára a vállalat fenntartható fejlődéssel összefüggő éves eredményeit. A vállalat valamennyi részlegével együttműködésben összeállított Fenntarthatósági jelentés alapvető jelentőséggel bír a Lavazza cégcsoport elkövetkezendő évekbeli társadalmi és környezetvédelmi szerepvállalásának globális szintű figyelemmel kísérése és kiértékelése szempontjából.


 • 17,7mln €

  fenntarthatósággal kapcsolatos beruházás (a 2014-től 2016-ig terjedő hároméves időszakban)

 • 21

  A Lavazza Alapítvány projektjei (2016-ban)

 • 60.000

  a Lavazza Alapítvány által bevont termelő (2016-ban)

 • 9.751

  zöldkávéval kapcsolatos elemzés (2016-ban)

„A Lavazza folyamatosan növekvő nemzetközi vállalatként továbbra is elkötelezett a fenntartható fejlődés, a munkatársak és a cégcsoport üzletfeleinek jóléte, valamint a kávétermelő közösségeknek a vállalati alapítvány kezdeményezésein keresztül történő folyamatos és egyre átfogóbb jellegű támogatása iránt.”

ALBERTO LAVAZZA, A LUIGI LAVAZZA S.P.A. ELNÖKE

 • - 12%

  specifikus elektromos fogyasztás (a 2014-től 2016-ig terjedő hároméves időszakban)

 • - 8%

  teljes energiafogyasztás (a 2014-től 2016-ig terjedő hároméves időszakban)

 • - 14%

  az előállított kávé hulladéka tonnában

 • 100%

  minőségellenőrzés a feldolgozás során

„Piacvezető szereplőként arra törekszünk, hogy minden tekintetben megfeleljünk a vásárlók elvárásainak, ennélfogva különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy kiemelkedő minőségű termékeink biztonságos, környezetbarát és fenntartható gazdálkodásból származzanak, amelyek szem előtt tartják az emberek és a környezet igényeit.”

ANTONIO BARAVALLE, A LUIGI LAVAZZA S.P.A. VEZÉRIGAZGATÓJA

 • 99%

  határozatlan idejű munkaszerződéssel foglalkoztatott alkalmazott Olaszországban

 • 41.790kg

  újrahasznosított papír az új létesítményekbe történő 2016-os áthelyezés során

A Lavazza a 2016-os Fenntarthatósági jelentését a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés G4 jelzésű kiadásának iránymutatásai alapján állította össze. A 2016. évi költségvetés elkészítésekor jelentős hangsúlyt fektettek az innovációval, a kultúrával, a sporttal, az élelmiszeriparral és a fenntarthatósággal kapcsolatos események támogatására és a vállalat jövőképének gyakorlati megvalósítására. Ezenkívül a Slow Food mozgalommal folytatott, immáron 20 éves együttműködés támogatására, valamint a szervezet Terra Madre elnevezésű kezdeményezésének patronálására is kiemelt figyelmet fordítottak.

A 2016. ÉVI FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉS LETÖLTÉSE