The World’s 50 Best Restaurants

A világ legjobb éttermeiben Lavazza-kávét isznak

2018-ban a World’s 50 Best Restaurants díját Massimo Bottura – aki egyébként a Lavazza márkanagykövete 2013 óta – Osteria Francescana étterme nyerte el. A több mint ezer kulináris szakértő által készített éves osztályzás már 2002 óta enged betekintést az egyedi és színes kulináris úti célokba . A több mint 1000 szakértőből álló bizottságnak köszönhetően a világ legjobb éttermeinek listája bemutatja a kihagyhatatlan helyszíneket az egyedi és színes kulináris élvezetekre vágyók számára. 2017-ben a Lavazza nem csak támogatója volt az eseménynek, de a kezdeményes főszereplője is Massimo Bottura társaságában.

A kávérituálé, újragondolva 

A három Michelin-csillagos, modenai származású séf a Lavazza minőségi és sokszínű ¡Tierra!-keverékéből nyert inspirációt és bűvölte el a vendégeket olyan összetevőkkel, mint a kandírozott bergamot, a kapribogyó, az oregánó, mandulás granita, a tengeri só, a citromreszelék és a kávépor. A „Gyere velem Olaszországba – Vieni in Italia con me” a szicíliai granita sós újraértelmezése volt, amit Lavazza Puraforma eszpresszós csésézében szolgáltak fel. Ez az étel teljes mértékben megkérdőjelezte a kávé köztudatban betöltött szerepét: savanykás íz az édes helyett, nem forrón, hanem hidegen felszolgálva és étkezés előtt fogyasztva, nem pedig utána. A Lavazza ily módon még egyszer megerősítette, hogy igenis van helye az elsőrangú gasztronómia világában. Persze oktatóközpontjának, az 1979-ben alapított első eszpresszó-iskolának a fontosságáról sem feledkezhetünk meg, amely több mint 30 éve kísérletezik a kávéval, és jelenleg 50 leányvállalata van a világon.