Sigep 2017

A Lavazza ¡Tierra! elsőként került bemutatásra a 2017-es Sigepen 

A Lavazza is részt vett a 38. Sigepen, a nemzetközi kereskedelmi vásáron, amely a fagylalt, a süteménytésztakészítés, a sütés és a kávépörkölés témáján alapuló kóstolásaival, szemináriumaival, versenyeivel és laboratóriumaival egy vezető olasz esemény az édességek világában. Ez tökéletes alkalom volt arra, hogy a Lavazza bemutassa új ¡Tierra! Colombia keverékét, amely fenntartható minőségének és ízének köszönhetően kiemeli az Esőerdő Szövetség tanúsítványával rendelkező gazdaságok által előállított prémium minőségű ¡Tierra!-termékcsaládot, hiszen a gazdaságok nem csak a termelésben kiválóak, de a környezetet és a társadalmi felelősségvállalás fontosságát is figyelembe veszik. Egy új termék, ami magában foglalja a kávé világának legújabb trendjeit: a fenntarthatóságot, valamint a származási hely és a termékek előállításának szem előtt tartását.

Több érzéket is magával ragadó szórakoztatás

A Lavazza a 2017-es Sigepen bemutatta a világ egyik legjobb kávéja, a „Kafa” különleges kiadását is. A kizárólag Etiópia erdeiben megtalálható, csúcsminőségű kávé spontán módon terem, a helyi lakosok minimális beavatkozásával. Ezen értékes 100% arabica kávé épp olyan egyedülálló érzékszervi élményt nyújt, mint amilyen egyedi a származása: jellegzetes struktúra és egy csokor aroma és illat jellemzi, intenzív virágos jegyekkel. A Kafa különleges kiadását az érzékszervi profil fejlődése és az exkluzivitást kiemelő, egyedi és jellegzetes, elegáns csomagolás jellemzi. Ennek alkalmából a nemzetközi színtér legfontosabb séfjei workshopokat és élő bemutatókat tartottak néhány receptből, amelyeket Lavazza-keverékekkel kombináltak, és amelyek közben különféle kivonatolási módszereket használtak. Christian és Manuel Costardi az Altecóval színesítették a recepteket, míg a Kafa a híres cukrász, Loretta Fanella kezei között kelt életre. Kihagyhatatlan élmény volt a Lavazza oktatóközpontja által szervezett, minden érzékszervet megmozgató program, amely során profi baristák mutatták be a látogatóknak a kávékészítés és -kivonatolás különböző módszereit, beleértve a latte készítés és a mixelés fortélyait. A baristák között volt Dennis Zoppi is, aki a kávét egy különleges alkoholos ital elkészítéséhez használta fel egy teljesen új, több érzékszervet is lenyűgöző szórakoztató bemutató során.