Jock Zonfrillo

Jock Zonfrillo Skóciában született egy részben olasz, részben skót család tagjaként.

 

A konyhaművészet technikáinak elsajátítását követően Zonfrillót London dinamikus kulináris világa mágnesként vonzotta. Az Egyesült Királyság fővárosában olyan neves séfekkel dolgozott együtt, mint például Marco Cavalier, a Chapter One mestere.

 

Ezt követően csatlakozott a híres művész, Damien Hirst tulajdonában álló The Pharmacy csapatához közvetlenül az étterem megnyitása után. Az étteremre minden londoni felfigyelt avantgárd konyhaművészete miatt. Mielőtt elhagyta az Egyesült Királyságot, rövid ideig Cornwallban is dolgozott.

2000-ben, 41 éves korában Ausztráliába ment, ahol séfként megtalálta spirituális otthonát. Sydney után tanácsadóként dolgozott, mielőtt elköltözött Adelaide-be és főszakácsnak állt a Penfolds Magill Estate étteremben. A séf a mai napig itt dolgozik az Orana és a Blackwood éttermek tulajdonosaként: főzőstílusa egyfajta óda az Ausztrál ételtörténelemhez, ételeit elsősorban az őslakosok tradíciói inspirálják.

 

2017-ben a Gourmet Traveller megválasztotta az Oranát az év legjobb éttermének az alábbi megjegyzéssel: „Jock Zonfrillo Oranája újraformálja az ausztrál konyhaművészetet, magabiztosan és eredetien összehozva az ősi és a modern alapanyagokat.”

 

Jock ezenkívül a Nomad Chef és a Chef Exchange televíziós műsorvezetője is, habár legnagyobb szenvedélye az Orana Foundation nonprofit szervezet, amelyet az ausztrál őslakosok termőföldhöz fűződő szoros viszonya és hagyományos gasztronómiai kultúrájuk tudatos ápolása inspirált.

 

2018 óta a Lavazza márkanagykövete, és ugyanebben az évben elnyerte a Basque Culinary World Prize díjat, amivel olyan séfeket díjaznak, akik az ételeken keresztül próbálnak hozzájárulni a társadalmi fejlődéshez.

Jock Zonfrillo, a séf, akinek gyermekkorát a kávé illata határozta meg

A többi séf

A Cerea fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Igor Macchia és Giovanni Grasso
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE