Yannick Tranchant

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Neva Cuisine (Párizs). 

A párizsi származású Yannick Tranchant főzés iránti szenvedélye már fiatalkorában lángra robbant. Elvégezte a szakács iskolát és elkezdte felfedezni a sütemények világát a Roissyben található Sheraton Hotel éttermében cukrászként, ahol lánytestvére dolgozott.

Yannick_Tranchant_foto_01
Yannick_Tranchant_foto-02

Ezután Írországba utazott, ahol hat hónapot tölött egy francia gourmet étteremben az inspiráció új forrásai után kutatva. Majd visszatért Franciaországba és főcukrász-helyettes lett a La Grande Cascade étteremben, ahol két év után főcukrásszá nevezték ki.

 

Karrierjének ez volt a legfontosabb nyolc éve, hiszen ebben az időszakban ismerte meg Mexikóból származó és a Paul Bocuse Institute-nál végzett Beatriz Gonzalezt, az étterem helyettes sous chefjét.

Yannick_Tranchant_foto-04
Yannick_Tranchant_foto-03

A duó gasztronómiai világa és stílusa tökéletesen kiegészíti egymást, és vágyaik is megegyeztek: több szabadságot és egy saját éttermet szerettek volna. Így nyílt meg 2011-ben a Neva Cuisine Párizs nyolcadik kerületében, amely Beatriz Gonzalez férjével, Mathieu Marcant-nal egészült ki.

 

A Neva Cuisine-ben Yannick az egyszerűen és következetesen elkészített ételeken keresztül fejezi ki önmagát. Desszertjei kifejezzetten rá jellemzőek, amelyekben a textúrák és a különböző hőmérsékletű elemek kombinációi kerülnek előtérbe. Könnyedek, ám mégis fényűzőek: desszertjei valóságos gyönyört okoznak azoknak, akik megkóstolják őket.

 

A hagyományos francia cukrászdák által inspirálva nem csak az ízlelőbimbókat, de a szemet is kényeztetik. Az alapanyagok kiválasztása során a hangsúly az egyszerűségen van: az bonyolult vagy hivalkodó ízesítésnek nincs helye.

A többi séf

Lionel Giraud
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Beatriz Gonzalez
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Denny Imbroisi
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Simone Zanoni
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Vivien Durand
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE