Yannick Tranchant
Yannick Tranchant
Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:
Neva Cuisine (Párizs).
A párizsi származású Yannick Tranchant főzés iránti szenvedélye már fiatalkorában lángra robbant. Elvégezte a szakács iskolát és elkezdte felfedezni a sütemények világát a Roissyben található Sheraton Hotel éttermében cukrászként, ahol lánytestvére dolgozott.
Ezután Írországba utazott, ahol hat hónapot tölött egy francia gourmet étteremben az inspiráció új forrásai után kutatva. Majd visszatért Franciaországba és főcukrász-helyettes lett a La Grande Cascade étteremben, ahol két év után főcukrásszá nevezték ki.
Karrierjének ez volt a legfontosabb nyolc éve, hiszen ebben az időszakban ismerte meg Mexikóból származó és a Paul Bocuse Institute-nál végzett Beatriz Gonzalezt, az étterem helyettes sous chefjét.
A duó gasztronómiai világa és stílusa tökéletesen kiegészíti egymást, és vágyaik is megegyeztek: több szabadságot és egy saját éttermet szerettek volna. Így nyílt meg 2011-ben a Neva Cuisine Párizs nyolcadik kerületében, amely Beatriz Gonzalez férjével, Mathieu Marcant-nal egészült ki.
A Neva Cuisine-ben Yannick az egyszerűen és következetesen elkészített ételeken keresztül fejezi ki önmagát. Desszertjei kifejezzetten rá jellemzőek, amelyekben a textúrák és a különböző hőmérsékletű elemek kombinációi kerülnek előtérbe. Könnyedek, ám mégis fényűzőek: desszertjei valóságos gyönyört okoznak azoknak, akik megkóstolják őket.
A hagyományos francia cukrászdák által inspirálva nem csak az ízlelőbimbókat, de a szemet is kényeztetik. Az alapanyagok kiválasztása során a hangsúly az egyszerűségen van: az bonyolult vagy hivalkodó ízesítésnek nincs helye.
A többi séf