Vivien Durand

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Le Prince Noir (Lormont). 

A Pireneusok területéről származó, a konyhaművészet iránt gyermekkora óta rajongó Vivien Durand számára természetes volt, hogy séfnek tanul a souillac-i Vendéglátóipari Iskolában.

 

Miután több neves dél- és kelet-franciaországi étteremben is tanult, karrierje Alain Ducasse mellett indult be Monacóban. Ezt követően sous chefként dolgozott a Grant Hotel Saint-Jean-de-Luzban Nicolas Masse mellett, majd 2005-ben megnyitotta első éttermét feleségével együtt, amely a La Taverne Basque nevet kapta. 

Vivien_Durand_foto_01
Vivien_Durand_foto_02

Második étternét, a Chez Claire et Vivien-t szintén Saint-Jean-de-Luzban, az Écomusée Basque Múzeumban nyitotta meg.

A fiatal, keményen dolgozó, mégis könnyed stílusú séf 2013-ban nyerte el első csillagját az Eguiazabal, Le bar à vinben Hendaye-ben. A Michelin választása meglepetést okozott: ez volt az első étterem a piros kalauzban, amely à la carte tapas-t kínált.

A többszörös Michelin-csillagos séf, Alan Ducasse bátorítására 2014-ben átvette a lormonti Le Prince Noir konyhájának vezetését.

Kreativitásával mindig a legjobbat hozza ki az ételekből, amelyek kifinomultságának kulcsa az egyszerűség és a technika újraértelmezett kombinációja.

Le Prince Noir

A Le Prince Noir kizárólag helyi termelőktől származó, friss alapanyagokkal dolgozik, amelyet megbolondít két palack szeretettel, négy evőkanál szenvedéllyel, egy bögre nagylelkűséggel, egy csipet őrültséggel, egy szelet kemény munkával, egy nagy adag vidámsággal és mindenek előtt a vendégekkel való osztozás örömével.

A többi séf

Beatriz Gonzalez
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Yannick Tranchant
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Denny Imbroisi
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Simone Zanoni
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Lionel Giraud
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE