Shaun Rankin

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Ormer Restaurant&Bar (St. Helier, Egyesült Királyság). 

Shaun Rankin neves, Michelin-csillagos séf, aki szenvedélyesen szereti lakóhelye, a Csatorna-szigetek friss termékeit.

Van egy kiemelkedő kis sziget Normandia és Nagy-Britannia között: Jersey, a La Manche szigetei közül a legnagyobb, a szörfösök, az üzletemberek és az ínyencek kedvelt úti célja. A látogatók a szomszédos partokról érkeznek, hogy megkóstolhassák a 2003-ban a sziget fővárosának szívében, St. Helier-ben nyitott étterem, az Ormer ételeit. Itt Rankin a sztár, de nem csak azért, mert egy sikeres műsort vezet a helyi tv-ben, hanem azért is, mert étterme a nyitást követően mindössze négy hónap után Michelin-csillagot kapott: ez rekord idő az európai standardhoz képest.

01_IMG_Shaun_Rankin
02_IMG_Shaun_Rankin

Az ételkritikusok által is elismert mesterszakács 2011-ben adta ki első könyvét. A Seasoned Islands (Fűszeres szigetek) kulináris ételek és a Csatorna szigeteken készül lélegzetelállító képek gyűjteménye.

Receptjei a Yes Chef! és a Nigel Haworth’s Obsession című könyvekben is megjelennek.

Shaun Rankin nemrégiben partnerséget kötött a Flemings Mayfair, luxus szállodával   

Flemings Mayfair 

Shaun Rankin szeretete a Csatorna-szigetek és a helyi ételek iránt megmutatkozik a Flemings Mayfair menüjében is, amely olyan szezonális összetevőkből áll, mint a friss homár, a rák, az osztriga és a parton kézzel szedett fűszernövények.

A többi séf

Norbert Niederkofler
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE