Renato Ardovino

Renato Ardovino ma az olasz süteménykészítés egyik vezető alaklja: az eredetileg Paestumból származó Renato rendelkezik egy kézműves műhellyel Battipagliában (Salerno tartományban), ahol lenyűgöző termékeket készít, a piskótától, a cukron át, egészen a cukormázig.

 

A Művészeti Akadámián folytatott tanulmányi után beszippantotta a süteménykészítés világa, amelyet tervezéssel, színekkel és kreativitásával egészített ki, miután a legnagyobb nemzetközi mesterektől megtanulta az alapokat.

 

20 évvel ezelőtt lépett be a gasztronómia világába, amikor a salernói városi színház éttermét vezette, valamint megvásárolta a kávézót, ahol dolgozott, és átváltoztatta egy bécsi stílusú hellyé. 

 

A süteménykészítés legfontosabb alakjaival együtt dolgozva, idővel egyre több új ötlete támadt. Stílusa elegáns és kifinomult, mégis fantáziával teli és színes, ahogyan az az általa készített süteményeken is látszik, az esküvői tortáktól a gyermekeknek készített édességekig. A művészet és a süteménykészítés nyertes kombinációjának köszönhetően Renato Ardovino rövid idő alatt a legjobb 10 olasz süteménytervező közé került.

 

2018 januárja óta Eraclea-nagykövet, amelynek hozzávetőlegesen 20 évig volt az ügyfele. A mód, ahogyan az Eracleában kínálja termékeit, igazán meglepő, hiszen annak ellenére, hogy a legegyszerűbb recepteket használja, képes a művészet előtti tisztelgéssé alakítani a bárban elfogyasztott kávéra szánt időt.

 

2012 óta a Real egyik arca és több tévéműsort is vezet: Torte in Corso con Renato (Tortakészítés Renatóval) és My Cake Design (Tortadizájn). 2013-ban a Rizzoli kiadta első könyvét Torte in Corso con Renató címmel, amely best seller lett.

 

A többi séf

Loretta Fanella
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Alfredo Russo
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Moreno Cedroni
TUDJON MEG TÖBBET.

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE