Pietro Leemann

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Joia (Milánó). 

Az 1961-ben született, ticinói származású Pietro Leemann egy kedves és figyelmes séf.

Már fiatal kisfiúként felfedezte a Föld és a természet titkait, amikor családja veteményeskertjében dolgozott és játszott, de főzés iránti szenvedélye Angelo Conti Rossini vaníliás bajor pudingjával lobbant igazán lángra.

Ezt követően elkezdett gyakorolni, megismerte az eszközöket − vagy inkább a villákat − Fredy Girardet és Gualtiero Marchesi segítségével, majd két évet töltött Kínában és Japánban, ahol egy igazi mérföldkőhöz érkezett: új spiritualitásra lelt.

Miután visszatért Olaszországba 1989-ben, baráti társaságával megnyitotta első ínyencéttermét Milánóban, amely a következő, emlékeket ébresztő nevet kapta: 1996-ban a „Joia” lett az első olyan vegetáriánus étterem Európában, amely Michelin-csillagot kapott, és a mai napig ez az étterem az egyetlen vegetáriánus ételeket felszolgáló Michelin-csillagos étterem Olaszországban.

Annak ellenére, hogy egyre több etióp és maghrebi étterem nyílik Milánóban, Leemann továbbra is saját meggyőződése szerint készíti az ételeket.

Pietro Leeman és Magia elbűvöli az Eataly Smeraldót

Az ókori szobrászokhoz hasonlóan mindig is arra törekedett, hogy visszaadja a természet igazi eszenciáját, elhagyva a felesleget az ételekből, egyedi és ízletes gasztronómiai élményt teremtve ezzel, hogy aztán az egyszerű főzési technikákból létrejött ételek megbolondítsák az ízlelőbimbókat.    

29 év után a Joia Európa legfontosabb vegetáriánus éttermének számít, amelynek konyhája Leemann úttörő munkásságának hála méltányos és fenntartható kereskedelemből származó alapanyagokat használ.

leemann_img_dx_02
leemann_img_dx_00

2015-ben ő lett a Milánói Expo séfnagykövete.
Nyolc könyvet írt az élelmiszerkultúra és receptek témakörében, a legújabb a Veg per scelta (Zöldség, ahogy szereted, Giunti Editore), amit barátjával, Gabriele Eschenazi újságíróval együtt készített. Vele alapította meg a The Vegetarian Chance fesztivált is, amely az első nemzetközi vegetáriánus esemény.

Leemann 2016 óta a Lavazza márkanagykövete és jelenleg több projektben is részt vesz különböző cégekkel és szervezetekkel (a magán- és az állami szektorban egyaránt), amelyek célja az élet és a főzés filozófiájának népszerűsítése, napjaink egyik legromantikusabb séfje értelmezésében. 

03-Lavazza-articoloEataly-imgsx
04-Lavazza-articoloEataly-imgdx
A bolygó minden top séfje számára a csillagos ég a határ: így jött létre Davide Oldani, Pietro Leeman és Dennis Zoppi közös projektje, a „Kávé az Űrben”.

Joia

A Michelin-csillagos Pietro Leemann mindig is szem előtt tartotta a természetet, egyszerű technikáinak és ízeinek köszönhetően az alapanyagokat egyedi és ízletes formába ölti. Minden általa készített étel igazi óda a természethez, amelyet napjaink legromantikusabb séfje komponál.

A többi séf

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Renato Ardovino
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

A Costardi fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Loretta Fanella
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Moreno Cedroni
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE