Norbert Niederkofler

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

St. Hubertus a Hotel Rosa Alpinában (San Cassiano, Badia). 

Norbert Niederkofler gyermekkorát Alto Adige-ben, kicsiny családi szállodájuk konyhájában töltötte, de arról álmodott, hogy beutazza a világot. A németországi Tegernsee-ben található vendéglátóipari iskolába járt, gyakorlatát pedig Olaszországban töltötte, majd Londonban, Zürichben és Milánóban csiszolta fényesre tehetségét. A ’80-as és ’90-es években a legjobb szakácsok inspirálták. Különösen Eckart Witzigmann Münchenben és David Bouley New Yorkban, aki két alapelvet adott tovább Norbertnek ahhoz, hogy kiváló séffé váljon: a természet és a minőségi nyersanyagok feltétel nélküli tiszteletének elvét. 

Niederkofer története 1996-ban teljesedett be San Cassianóban, amikor megnyitotta a St. Hubertus éttermet a Hotel Rosa Alpinában, ahol kizárólag helyi alapanyagokat használ és a Dolomitok természeti kincseit népszerűsíti. A St. Hubertus megnyitását követően négy évvel megkapta első Michelin-csillagját, a másodikat 2007-ben, a harmadikat pedig 2018-ban nyerte el.
Az Alto Adige-ból származó szakács 2016 óta a Lavazza márkanagykövete, és ugyanebben az évben megalapította a Care’s-t, amely az etikus és fenntartható konyhaművészet intézménye.

Ristorante St. Hubertus

A Hotel & Spa Rosa Alpina koronaékszere a Mihcelin-csillagos St. Hubertus étterem: elegáns és kifinomult, mindössze 11 asztallal. Norbert Niederkofler stílusa egyszerű, ugyanakkor meglepetésekkel teli és könnyedsége elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

 

Cím: Strada Micurà de Rü, 20, 39036 San Cassiano, Badia (BZ)

 

BOLZANO

Telefonszám: 0471 849500

2018 márciusában ő volt a vezetője a bardonecchiai Chesal 1805 étteremben rendezett Cena Stellatának, illetve a hegyvidék kultúráját népszerűsítő Starlit Metalnak.

Norbert Niederkofler, egy séf a hegyek és a csillagok között

A többi séf

Igor Macchia és Giovanni Grasso
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

A Costardi fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Filippo La Mantia
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE