Lionel Giraud
Lionel Giraud
Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:
La Table Saint Crescent (Narbonne).
Apja nyomdokaiba lépve Michelin-csillagos séf, anyjához haosnlóan pedig sommelier: Lionel Giraud szó szerint a francia gasztronómia sarja. Fiatalként természeténél fogva vonzotta a főzés világa, és olyan nagyszerű szakáccsá akart válni, mint az édesapja.
A Saint-Chély-D’apcher-ben megtalálható Sacré-Cœur vendéglátóipari iskola befejezése után Lionel Giraud Commis Chef lett a Crillon Hotel két Michelin-csillagos Les Ambassadeurs éttermében a Place de la Concorde-on Párizsban.
Hamar főszakács lett Guy Legay séf éttermében a L’Espadonban a párizsi Ritz Hotelben, majd Jacques Chibois két Michelin-csillagos éttermében, a La Bastide Saint-Antoine étteremben folytatta karrierjét.
E felbecsülhetetlen értékkel bíró tapasztalatok után Lionel Giraud visszatért szülőfalujába, Aude-ba és chef de Partie-ként ő felelt a halakért édesapja éttermében, a La Table Saint Crescent-ben.
Karrierje tovább ívelt felfelé a gasztronómia világában: csatlakozott Michel Guérard három Michelin-csillagos étterméhez, a Les Près Eugénie-hez, ahol a finn Olivier Brularddal dolgozhatott együtt. Emellett a Michelin-csillagos Cabro d’Orban Michel Hulin séffel is együtt dolgozott. A Lionel Giraud által szerzett tapasztalatokat azonban az tette igazán teljessé, hogy Bukarestben, egy romániai luxus étterem séfje lett.
2003 óta a La Table Saint-Crescentben Chef de Cuisine és étteremvezető. 2005-ben Michelin-csillagot kapott, számos más elismert díj mellett, beleértve a Gault & Millau-től kapott négy szakácssapkát, valamint a Master Restaurateur és a Rising Star címeket.
A Le Table Saint-Crescent étteremben séfként kibontakoztatja művészi tehetségét is érzelmekkel és érzékiséggel teli ételeiben, a helyi, szezonális termékek újrainterpretálásával. A séf eredeti, jól átgondolt ízkombinációval lepi meg vendégeit, hogy stimulálja érzékeiket.
Le Table Saint Crescent
Le Table Saint-Crescent: történelmi hangulat modern stílusban. Az étteremben az ételek egyfajta újragondolt koreográfia, szín és íz szerint érkeznek a vendégek asztalára. Mindegyikük Lionel Giraud séf kézjegyével.
A többi séf