Igor Macchia és Giovanni Grasso

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

La Credenza (San Maurizio Canavese). 

Igor Macchia és Giovanni Grasso étterme, a La Credenza a klasszikus és kortárs hangulatot ötvöző, harmonikus tereinek, valamint az asztalok letisztult összhangjának köszönhetően azonnal elvarázsolja a vendégeket és felfedi az étterem valódi eszenciáját.

Ők a vezéregyéniségei annak az exkluzív konyhaművészetnek, amely az 1991-es kezdetektől fogva a San Maurizio Canavese-ben található, Michelin-csillagos La Credenzia étteremmel együtt növekszik, és amelynek eredménye a Casa Format is. A szállodát és éttermet is magában foglaló projekt nagyszerű példája a felelősségteljes, tudatos és fenntartható vendéglátásnak, hiszen egy 2000 nm-es veteményes is társul hozzá, hogy a szezonális kínálathoz helyben megtermeljék az alapanyagot.

 

 

A két séf közötti szimbiózis lenyűgöző, hiszen tökéletesen össze tudják egyeztetni szakmai életútjukat: egyikük az étterem vezetője, aki természetesen mindig szemmel tartja a fogásokat, a másikuk pedig a konyhafőnök, aki – elsőként az egyenlők között – az ételek elkíszítési folyamatát felügyeli. Mindez nem gátolja meg abban, hogy rendszeresen elutazzon a Távol-Keletre, ahol továbbadja az olasz konyhaművészet fortélyait és cserébe magával hozza a stílusok és kultúrák összeolvadásából szerzett inspirációt, amely aztán a tányérokon köszön vissza. 

Ha a La Credenzáról van szó, mindenképp meg kell említeni a képzelet erejét. Az ételek között mindig töretlen és tökéletes az összhang a három egymással szorosan együtt dolgozó éles elme kreativitásának köszönhetően.

 

Giovanni Grasso és Igor Macchia 2011 óta a Lavazza márkanagykövetei. A páros 2013-ban feltalálta a Rapissino receptjét, amelyet a milánói Host-kiállításon mutattak be a Lavazza standján. 2017-ben Igor volt a MasterChef Denmark tiszteletbeli vendégséfje. 2017. szeptemberében Giovanni Grasso megalkotott egy Kafa-kávé alapú receptet, hogy a Lavazzával együtt megünnepelje a Ferrari fennállásának 70. évfordulóját.     

Ne távolítsa el

La Credenza

Az egyszerre klasszikus és modern stílusú La Credenza harmonikus tereinek, atmoszférájának és az asztalok letisztult elrendezésének köszönhetően azonnal elvarázsolja a vendégeket és felfedi eszenciáját: az ételek varázsának és a bor közösségteremtő erejének hatására a vendégek egy álomvilágban érezhetik magukat, megtapasztalhatják a vendéglátók elkötelezettségét és minden egyes évszakban érezhetik a termőföld jellegzetes illatát.

Casa Format

A Casa Format konyhája a tradíció újrafelfedezésének és a bőséges nyersanyag felelősségteljes megosztozásának valóságos kalandja. Az étterem dolgozói egyfajta „ízművesek”, akik minden egyes tányéron a kreativitás és a kézügyesség elegyéből születő alkotásokat tálalnak fel.

 

Via Tetti Valfré 1,
Orbassano, Torinó

A többi séf

Norbert Niederkofler
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

A Cerea fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Davide Oldani
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE