Gian Pietro Vivalda

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Antica Corona Reale (Cervere). 

A Vivalda-család otthona már 1815-től − immár öt generáció óta − a Fossanótól néhány kilométerre lévő Cervere kis falucskája.

A Cuneóban született Gian Piero nagypapája, Eugenio tanításainak köszönhetően szerette meg a gasztronómiát, aki megmutatta unokájának a terített asztalnál töltött idő örömeit és megtanította a konyha szabályaira.

Később beiratkozott a Mondovì Vendéglátóipari Iskolába, ami mellett időszakosan népszerű olaszországi síparadicsomokban és tengerparti üdülőhelyeken dolgozott.

 

A gyakorlati időszak után a séf átvette a családi vállalkozást, ahol somellier és étteremvezető lett, de rájött, hogy hiányzik neki a konyha.

Ekkor Franciaországba ment, ahol Georges Blanc, Alain Ducasse és Alain Dutournier tanonca lett. Ők formálták Gian Piero főzőstílusát a hagyományok mentén, elég teret és lehetőséget adva neki arra, hogy innovatív alapanyagokkal dolgozhasson, amelyeket így, a gyakorlat során alaposan megismert.

 

2003-ban Vivalda megkapta első Michelin-csillagját, amit 2010-ben egy második követett, és ezen kívül számos olaszországi és tengerentúli díjat is kapott, amely bizonyítja céljainak elérését.    

„A gasztronómia iránti szeretetem akkor éreztem a legintenzívebben, amikor Alain Ducasse gyakornoka voltam Commis Chefként”, emlékszik vissza Vivalda érzelmekkel telve. „A gyakorlat végén a séf gratulált nekem; ekkor szólított meg először és ekkor értettem meg először, milyen fontos a konyhai munka”.

 

Vivalda konyhája ma a világ egyik legismertebbje az olyan helyi alapanyagok használatának köszönhetően, mint a Cherasco-csiga, a Cevere-póréhagyma, a Cuneo-, illetve a Carmagnola-paprika, a Bianca di Saluzzo-csirke, a morozzói Capon-kakas, az albai fehér szarvasgomba, a Carrù hízott marha, a Peveragno-eper, a Langhe régióból származó „tonda gentile” mogyoró, a Castelmagno-sajt. Himnusz a természet és a természet adományainak dicsőítésére.

Antica Corona Reale

Gian Piero Vivalda egy valóságos művész az Antica Corona Reale étterem ételei mögött, ahol a szezonális alapanyagok összhangban vannak a hagyomány és az újraértelmezés elvével. A Michelin-csillagos séf szereti Piedmont és Cuneo neves termékeit más régiók gasztronómiai jellegzetességeivel kiegészíteni.


Via Fossano, 13
Cervere, Cuneo
 

A többi séf

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE