Filippo La Mantia

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Ristorante Oste e Cuoco és Piano Bar (Milánó). 

Az 1960-ban Palermóban született Filippo már nagyon korán elkezdett rajongani a főzés iránt: 2001-ben döntött úgy, hogy fehér szakácsruhára vált. Elköltözött Rómába, újradefiniálta magát műsorvezetőként és szakácsként, egy évvel később pedig megnyitotta első éttermét, a Zagarát

Filippo La Mantia, a vendéglátás legtisztább formája

2006-ban a déli féltekére, Indonéziába költözött, ahol Javán a Losari Coffee Plantation Resort tanácsadója lett. Aztán szülőhazájában megnyitotta a La Trattoriát a Pantheon közvetlen szomszédságában, amely projekten három évig dolgozott. 2015-ben újra Milánó felé fordította a figyelmét: Filippo La Mantia legújabb kalandjaként megalapította következő éttermét a tökéletes névvel: Oste e Cuoco (Műsorvezető és szakács), amely egy olyan hely, ahol szabadon és könnyedén érezhetik magukat a vendégek, újságot lapozgatva egy arancina mellett.
A fiatalkorában a palermói Vucciria Marketen szerzett tapasztalataiból Filippo megtanulta, hogyan ismerje fel az alapanyagokat, az érintéssel kezdve és fokozatosan az összes érzékszervet igénybe véve. 

Jó reggelt kíván a Lavazza, a Deliveroo és a séf, Filippo La Mantia
TUDJON MEG TÖBBET

A szicíliai hagyományból kiindulva La Mantia innovációt szeretne vinni az olasz konyhaművészetbe. Étlapján az első és második fogások között a narancsos pesztó alapú citrusos ételek igazi ínyencségnek számítanak.
Filippo La Mantia 2013 óta a Lavazza márkanagykövete.
A Lavazzával és a Deliveroo-val többek között 2017-ben a kávé nemzetközi napján is együtt dolgoztak: két napig a séf kézjegyével készült, korlátozott számban elérhető gourmet reggelit lehetett házhoz rendelni. Sőt, a vásárlók az általuk kiválasztott kávé mellé egy Lavazza indukciós kávéfőzőből és két eszpresszós csészéből összeállított csomagot is kaptak, amely mellé szalagos fánkot vagy lime-os pesztós arancinit szállítottak ki.
A palermói séf 2018-ban részt vett a Care’s felhívásában, amely a hófödte csúcsokkal körülvett Alta Badiában került megrendezésre és az etikus konyha fontosságára hívja fel a figyelmet.

Oste e Cuoco    

A konyhával való kapcsolata az érzelmeken alapszik. Filippo La Mantia pedig nem okoz csalódást. Étterme a Pantelleria hangulatát hozza el. Canolli reggelire, aperitif frissen készített ropogós panellével. Kuszkusz és caponata az asztalon.

 

Piazza Risorgimento (angolo Via Poerio 2/A)

20129 Milánó

A többi séf

Loretta Fanella
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Pietro Leemann
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

A Costardi fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE