Dennis Zoppi

A mixelés világában Dennis Zoppi egy igazi óriás. A Cremonában született, majd Torinóban élő Dennis tehetsége mindig új formában mutatkozik meg.

Dennis 1980-ban született és 1996 óta baristaként dolgozik, illetve a Smile Tree Torino tulajdonosa: ez egy varázslatos hangulatot árasztó mixerlaboratórium, egy meglepetésekkel teli pulttal és a levegőben függő üvegekkel.

Dennis Zoppi első inspiráló élményeire akkor tett szert, amikor ellátogatott a barátai családjának tulajdonában lévő bárba és egyben dohányüzletbe, de az A.I.B.S Institute-ban találkozott közelebbről a kávéval az első barista tanfolyama alkalmával.

Tanára szenvedélyesen szerette a kávézókat, és mint aki mélységesen szereti a szakmáját, minden alkalmat megragadott arra, hogy megszerettesse diákjaival az általa kiválasztott nyersanyagokat.

 

Dennis Zoppi ekkor szeretett bele a bárok világába, a helybe, ahol minden ciklikus módon működik, reggeltől estig, majd kezdődik előlről.

Lenyűgözi a kiválóság, és ő maga is mindig erre törekszik. Mindig előre tekint és törekszik minél több kifinomult részlet felfedezésére.

A bolygó minden top séfje számára a csillagos ég a határ: így jött létre Davide Oldani, Pietro Leeman és Dennis Zoppi közös projektje, a „Kávé az Űrben”.

Dennis számára a kávé értékes alapanyag, mert kapcsolódik az összes olyan pillanathoz, amit a kávézó párok és kis társaságok együtt élnek meg. Illata előhívja emlékeinket és gyakran nosztalgikus hangulatot teremt. Ő talán ezért is szereti ennyire.

 

Koktéljait teljesen új, ezelőtt még soha nem látott formába önti.

Számára a koktélok készítése nem csak azt jelenti, hogy valami nagyszerűt és meglepőt hoz létre: ennél sokkal többről van szó. Ez egy több érzékkel felfogható szenvedélyről, amely ízekről, történetekről, csodákról és illatokról szól. Egy rendkívül összetett élmény.

Dennis Zoppi jelenleg oktat, tanácsot ad és új termékeket alkot.

A többi séf

Loretta Fanella
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Pietro Leemann
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Maurilio Garola
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

A Cerea fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE