Davide Oldani

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

D’O, új D’O (Cornaredo) és Oldani Cafè (Malpensa repülőtér). 

Davide Oldani neve elválaszthatatlanul kapcsolódik a pop konyhaművészethez, hiszen ezt az irányzatot lényegében ő fejlesztette ki.

2003-ban a Milánó tartományban megtalálható szülővárosában, Cornaredóban megnyitotta éttermét, D’O néven.

Mindössze egy év működés után a legtekintélyesebb gasztronómiai kalauzok máris az olasz konyhaművészet vezető alakjaként emlegették.

A D’O megnyitása előtt Gualtiero Marchesivel, Albert Roux-val, Alain Ducasse-val és Pierre Hermé-vel is együtt dolgozott.    

A bolygó minden top séfje számára a csillagos ég a határ: így jött létre Davide Oldani, Pietro Leeman és Dennis Zoppi közös projektje, a „Kávé az Űrben”.

2008 decemberében megkapta a milánói városvezetéstől az Ambrogino d’oro medált.

2013 novemberében, miután a Harvard Business Review-ban megjelent éttermének esettanulmánya, meghívást kapott a Harvardtól, hogy tartson előadást vállalkozói tapasztalatairól: az egyetem gazdasági szakértői úgy gondolták, hogy a munkához való hozzáállása és szervezői képessége számos más területen is hasznos lehet, nem csupán az éttermek szintjén.

2014 májusában a milánói Malpensa repülőtér új Piazza del Lusso területén megnyílt a Davide Oldani Cafè.

2015-ben előadást tartott a párizsi HEC Business Schoolban, jelölték nagykövetnek a 2015-ös Expóra és részt vett a milánói World Business Forumon előadóként.

Könyvei között szerepel a Cuoco andata e ritorno (A séf akkor és most; 2008), a La mia cucina pop, L’arte di caramellare i sogni (Az én pop konyhám, az álmok karamellizálásának művészete; 2009), a POP, La nuova grande cucina italiana (POP, a nagyszerű, új olasz konyhaművészet; 2010), az Il giusto e il gusto (Jó és finom; 2012), a Storie di sport e cucina (Történetek sportról és konyhaművészetről; 2013), a CheFacile (Ennyire könnyű; 2013), a Pop Food (Pop ételek; 2015), és a D’O eat better (D’O, együnk jobban; 2016).

IMG_02
IMG_01

A La Cucina Italiana (Az Olasz Konyha) című szakmai folyóirattal 16 évig működött együtt. Minden héten ír a Sport Week magazinnak a pop konyhaművészet és a sport témájában, de az IoDonna tulajdonában álló Corriere della Sera újságot kiegészítő, nőknek szóló blogon, a Chiacchierando con Gustón (Eszmecsere az ízekről) is megjelennek írásai.

2016-ban éttermet nyitott Manilán, majd Szingapúrban nyitotta meg új D’O éttermét, amely a korábbi hely megújult, továbbfejlesztett változata, hogy még nagyszerűbb műveket készíthessen és versenybe szállhasson bármelyik olasz, vagy akár külföldi étteremmel. Ugyanez év nyarán a CONI (Olasz Olimpiai Bizottság) jelölte Food & Sport nagykövetnek és kinevezték az olasz csapat séfjének a Rio de Janeirói olimpia idejére.

Tervezői kreativitását a vendégek megfigyelésének köszönheti, ez pedig tökéletesen tükröződik a munkája során: az asztalok, a székek, az evőeszközök és a poharak mindegyikét a POP inspirálja – egyszerűek, elegánsak és a funkcionalitásra fókuszálnak.

A tervezési munkáihoz létrejött márkák a következők: “IDish” — “assiette D’O” — “H2D’O”. Az új formációk pedig az alábbiak: “FOO’D” — “Davide Oldani Cafè” — “CucinaPOP”.

A főzés iránti szenvedélyét és a konyhában való kreativitását az is fokozta, hogy pályája során a legtöbb híres olasz és európai séffel együtt dolgozhatott, így például Gualtiero Marchesivel, Albert Roux-val, Alain Ducasse-val és Pierre Hermé-vel.

Mindegyik tanárától más és más fortélyt lesett el, később ennek köszönhetően hozta létre saját konyhaművészeti irányzatát: a pop főzőstílust. E gazdaságos főzési mód során az ízek teljesek és az ételek tükrözik az olasz hagyomány legtermészetesebb ízeit, az eredmény mégis új perspektívákat tár fel.

Davide Oldani elmondta, hogy először Gualtiero Marchesi volt az, aki igazán segített megértenie a szakmáját, míg Albert Roux a francia konyha fontosságát és kifinomultságát mutatta be neki.

Oldani számára Alain Ducasse is fontos inspirációs forrás volt, hiszen ő tanította meg a séf munkájában szintén fontos vezetői készségeket, Pierre Hermé pedig felfedte számára a végső titkot: a sütemények fontosságát a francia konyhában.

Oldani POP konyhájának alapkoncepciója az, hogy kiváló minőségű alapanyagokkal és egyedi technikával dolgozik, a cél pedig az, hogy a legjobb formába öntse a mindenki által jól ismert ízeket úgy, hogy újként hassanak.

„A mód, amely még a legszkeptikusabbakat is közelebb hozza a konyha világához, de nem tűnik túl exkluzívnak.”

Davide Oldani különleges receptje az Identità Golose számára
TUDJON MEG TÖBBET

Ristorante D’O

Davide Oldani POP stílusban főz, amely abból a vágyból született, hogy Davide szerette volna ötvözni az egyszerű és a jól elkészített ételeket, azaz a jót és a hozzáférhetőt, az innovációt és a tradíciót. Ebből kifolyólag a Ristorante D’O étlapján a kontrasztok mindig kiegyensúlyozottak: egy kis édes íz a pikáns ételekben és egy csipetnyi pikánsság az édességekben.

A többi séf

Pietro Leemann
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Loretta Fanella
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Alfredo Russo
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Moreno Cedroni
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Maurilio Garola
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE