A Costardi fivérek
A Costardi fivérek
Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:
Ristorante Hotel Cinzia (Vercelli).
Ez egy szenvedélyes történet, ami Vercelli rizsföldjein kezdődik, ahol a rizsszedők egész nap térdig érő vízben állnak a szúnyogokkal és a vízisiklókkal küzdve. Az 1978-ban született Christian és az 1987-ben született Manuel Costardi sem volt kevésbé eltökélt ezeknél a munkásoknál, hiszen menüjük nem kevesebb mint 25 különféle rizottót tartalmaz, képviselve a Made in Italy konyhát, amely a tésztán kívül egyéb izgalmas fogásokat is magában foglal.
Az idősebb testvér, Christian tökéletesen helyt állt személyisége és bátorsága erejével, és már 21 éves korában sous chef lett a Westin Europe & Regina Hotelben Velencében. Két évvel később honvágya miatt hazatért a négy generáció óta a családjának tulajdonában álló Hotel Cinziába, ahol forradalmasította az étterem konyháját. Jól lehet, a megfelelő alapanyag a jó étel titka, de önmagában még a legkiválóbb Arborio rizs sem elég kreativitás és technikai tudás nélkül.
Nem telt sok időbe, amíg felfigyeltek a testvérek kísérletező kedvére, és az étterem 2009-ben Michelin-csillagot kapott, valamint elnyerte az Espresso kulináris kalauz az év fiatal tehetségeinek járó díját (Cavit-díj).
2015-ben elkezdtek együttműködni a L’Espresso Restaurant Guide „Legjobb eszpresszó kávéja” díjat elnyerő Lavazzával. Még ugyanebben az évben a Melbourne Food & Wine Festivalon számos Kafa alapú receptet alkottak; ilyen recept például a kávés és parmezánkrémes rizottó, amely videón is megjelent a Great Italian Chefs weboldalán.
Hotel da Cinzia
A Costardi-testvérek a töretlenül kiváló minőségre törekednek és új ötletekkel értelmezik újra az ételeket, négy alapelv alapján: érzelem, termőföld, szenvedély, fejlődés. A rizs ételeik szíve és lelke, de nem csak a főételek alapjaként szolgál, hanem a desszerteké is, különböző édes variációkban.
Ristorante — Hotel Cinzia
Cím: Corso Magenta, 71, 13100 Vercelli VC
Telefonszám: 0161 253585
A többi séf