A Cerea fivérek

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Da Vittorio (Brusaporto) és Bistrot Vicook (Orio al Serio Airport). 

 Nehéz még egy olyan étlepot találni, amely ilyen rendkívüli csapatmunka eredménye, és amely megkülönbözteti a 3 Michelin-csillagot viselő Da Vittorio éttermet versenytársaitól.

Enrico és Roberto a kulináris világba születtek és mindkettejüknek már gyermekkorában szenvedélyévé vált főzés.

Az étterem Vittoriónak, az alapítónak és egyben a családfőnek köszönhetően immár 50 éve egyedi, dinamikus és élettel teli kulináris stílussal rendelkezik. Az utóbbi években a fiatalabb generáció fejlesztéseinek köszönhetően ügyesen ötvözi a hagyományt a folyamatos innovációval, a receptekben és a technikákban egyaránt.    

A Da Vittoriót ma Bruna Cerea és öt gyermeke vezeti. Enrico és Roberto uralja a konyhát, Francesco felel a borospincéért és a kiszolgálásért, Rossella vezeti az éttermet, Dimotra a hotelt, Barbara pedig a kávézó-cukrászdát vezeti, amely Cavour 1880 néven fut Bergamo Altában.

A család összes tagja részt vesz a munkában, ezért is lehet ilyen sikeres a vállalkozás hosszú idő óta. Igaz, külön köszönet jár Kelet-Lombardia 2016-os nagykövetének, Chicco Cereának is azért, mert az általa bevezetett szabályozások máig inspirálják a konyhaművészetet, amelyet az ételkritikusok egyszerűen kifinomult bőségként definiálnak.

A Brusaportóban a tartalom felülírja a stílust, és a vendégek olyan különleges hatásokat fedezhetnek fel, amilyet sehol máshol. A Cerea-testvérek folyamatosan új inspiráció és szokatlan nyersanyagok után kutatnak, valamint mesterien bánnak a kortárs konyhaművészeti technikákkal. Mindezt elegáns, meglepően visszafogott köntösben kínálják a klasszikus konyhát képviselő ételeik mellé. Kísérletezés és hagyományőrzés kéz a kézben, egy nagy adag vendégszeretettel és aprólékossággal kiegészülve.

A Cerea-testvérek különleges receptje az Identità Golose számára
TUDJON MEG TÖBBET

A fivérek kulináris érdeklődése a konyhán kívül is megmutatkozik, hiszen különféle képzéseken vesznek részt és publikációkban osztják meg bőséges kulináris tudásukat kifinomult stílusban. Az alábbi könyvek fűződnek a testvérek nevéhez: Peccati di gola: trentasei dessert nelle ricette di Enrico Cerea e nelle immagini di Simone Casetta (A falánkság bűnei: Enrico Cerea 36 desszertje Simone Casetta képeivel), egy 36 receptet tartalmazó könyv, amelyhez ugyanennyi lenyűgöző tájkép társul; Crudo Damare (Tengeri nyersanyagok), a tenger gyümölcsinek szentelve, amely egy kihagyhatatlan kincs azok számára, akik többet szeretnének megtudni a nyers halról és a kapcsolódó receptekről; Riso (Rizs), a könyv, amely tartalmazza a Da Vittorio legjobb rizses receptjeit; és a Storie e ricette della famiglia Cerea (A Cerea-család történetei és receptjei), a könyv, amely a Da Vittorio 50 éves fennállását ünnepli és bemutatja a család rendkívüli kalandjait Giovanni Gastel képeivel, valamint a korszakot fémjelző recepteket Paolo Chiodini fényképeivel.

Da Vittorio

A Vittorio Relais & Chateaux a lombard hagyomány és a kreatív zsenialitás keveréke. A Cerea-testvérek három Michelin-csillagos menüje eredeti és érzéki interpretációi a hús és a hal, a játék, a tenger gyümölcsei, a szarvasgomba és a gomba és a zöldséges ételek kombinációinak.

A többi séf

A Costardi fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Maurilio Garola
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Filippo La Mantia
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Alfredo Russo
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Renato Ardovino
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE