Beatriz Gonzalez

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Neva Cuisine (Párizs). 

Az eredetileg Mexikóból származó Beatriz Gonzalezt már fiatalkora óta vonzotta a gasztronómia világa. Édesapja tanácsára Franciaországba ment tanulni, ahol beiratkozott a lyoni Institut Paul Bocuse-ba.

 

Gyakornok volt az InterContinentalnál Cannes-ban (Michelin-csillagos), majd a Pierre Orsiban folytatta karrierjét. Miután előkelő kapcsolatokra tett szert, Beatriz elhagyta Lyont és hat hónapra Firenzébe ment, hogy még közelebbről sajátíthassa el az olasz konyha fortélyait. Az eredeti tervek szerint ez lett volna utolsó külföldi kirándulása, mielőtt hazatér szülőhazájába és átveszi a családi étterem vezetését.

 

21 évesen felvették a három Michelin-csillaggal büszkélkedő Lucas Cartonba, így karrierje egyre gyorsabban szárnyalt felfelé. Az étterem híres séfje, Alain Senderens egy igazi luxus brasserie-vé változtatta a helyet, amely két Michelin-csillagot is kapott a következő évben. A fiatal séf öt éven keresztül elképesztő iramban, szívvel-lélekkel dolgozott.

Beatriz_Gonzales_foto_01
Beatriz_Gonzales_foto_02

26 éves korában a La Grande Cascade helyettes sous chefnek kérte fel. További fejlődésre vágyva csatlakozott Frédéric Robert csapatához (egy Michelin-csillag).

Négy évvel később a La Grande Cascade cukrászával, Yannick Tranchant-tal együtt otthagyta az éttermet, hogy felépítse saját vállalkozását. 

 

Férjével, Matthieu Marcanttal és barátjával, Yannick séffel megnyitották a Neva éttermet Párizsban. Három évvel később nyitott még egy éttermet, a Corettát, Párizs 17. kerületében, az elképesztő iramban fejlődő Martin Luther King Parkkal szemben. Az étterem már a nyitástól kezdve hatalmas siker volt, de a séf kalandjai nem értek itt véget.

 

Ételei bőségesek és ízletesek, nem beszélve az aprólékos kidolgozottságról.

Többen a „nőies” jelzővel illetik ételeit, amivel Beatriz teljes mértékben egyetért.

Jelenleg a La Grande Épicerie de Paris-ban található Le Rive Droite séfjeként is dolgozik.

Beatriz_Gonzalez_03
Beatriz_Gonzalez_04
gonzales_1
gonzales_2

A többi séf

Denny Imbroisi
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Vivien Durand
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià

Yannick Tranchant
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Simone Zanoni
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Lionel Giraud
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Carlo Cracco