Andrea Camastra

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Senses (Varsó)

Az 1980-ban, Monopoliban született olasz séf, Andrea Camastra az érzékszerveket kényeztető ízkombinációk nagymestere. A természetes dolgok iránti szeretetét és tiszteletét szülőhelyéről, a friss és nyers hal hagyományáról ismert Bariról hozta magával.

Andrea a világ legjobb éttermeiben tanulta ki a szakma csínját-bínját. Elnyerte az Észak-Anglia séfe, 2015-ben a Jövő séfe, majd 2017-ben a Gault & Millau Guide Év séfe díját. Varsóban található étterme, a Senses pedig Michelin-csillagot kapott. 

2019. júniusában első olasz márkanagykövetként csatlakozott a Lavazza Top Gastronomy kezdeményezéséhez Lengyelországban, azzal a céllal, hogy olyan új recepteket alkosson meg, amelyek középpontjában a kávé különféle formái állnak, valamint hogy bemutassa kreativitását és folyamatos kísérletezéseinek eredményét.

 

Andrea szakértője a nemzetközi kulináris trendeknek és támogatója Hervé ún. „összetevőről összetevőre” főzési technikájának: ez egy olyan új gasztronómiai megközelítés, amely során a természetes összetevők tiszta részeit és kivonatait, valamint íz- és illatmolekuláit klónozzák és ezeket használják fel a konyhában. 

Andreát lenyűgözi az élelmiszerek kémiája. A tudóssal, Wiktor Faliszewskivel együttműködésben olyan új ételeket és ízeket alkot, amelyek nem léteznek a természetben.

 

Nos, mit mondhatnánk még róla? A konyhában a jazz és a brazil zenék nyújtanak számára igazi inspirációt.

lavazza_top_gastronomy_mosaic_4
lavazza_top_gastronomy_mosaic_3

A többi séf

A Cerea fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Igor Macchia és Giovanni Grasso
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Davide Oldani
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Norbert Niederkofler
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE