Alfredo Russo

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Dolce Stil Novo (Reggia di Venaria).

Alfred Russo 1968-ban született Torinóban; 13 éves korában felfedezte főzés iránti szenvedélyét, majd a vendéglátóipari iskolát elvégezve egyre feljebb lépdelt három piedmonti Michelin-csillagos étteremben dolgozva.

 

Így kezdődtek Alfredo kulináris kalandozásai, amely során a haute konyhaművészet megerősítette személyiségét és előkészítette a forradalmi kreációkra.

 

1990-ben feleségével együtt saját éttermet nyitott Dolce Stil Novo néven Torinó külvárosi részén, Cirié városkájában. Ez az egyetlen étterem a Reggia di Venaria palotában, és csodálatos fekvése, szépsége és pompája rengeteg látogatót vonz. Az étterem mindössze három év működés után Michelin-csillagot kapott.

A 2008-as év végén a Dolce Stil Novo egy UNESCO Világörökségi helyszínre költözött: a Reggia di Venaria palotába. Alfredo Russo neve azonban nem csak Michelin-csillagos étteremhez köthető, hiszen a gasztronómia és vendéglátás filozófiájának jeles képviselője, amelynek célja, hogy új koncepciókat dolgozzon ki kisebb és nagyobb szállodaláncok számára Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten és Amerikában.

 

2004-ben a l’Espresso Kulináris Kalauz nevezte a legjobb ifjú olasz séf díjra.

Dolce Stil Novo


A Dolce Stil Novo (Édes új stílus) nevet Alfredo Russo azért választotta, mert „egy új, a helyi éttermektől eltérő kulináris élményt szeretetne nyújtani a vendégeknek, és a Dolce Stil Novo tökéletesen cseng ehhez az elképzeléshez.” Konyhája a múlt tiszteletére és az egyszerűségre épül, és olyan megoldásokat keres, amelyek tökéletesen ötvözik az ízeket az örömmel és vidámsággal. Ételei soha nem nehezek, inkább elegánsak és örömtelien könnyedek.

 

 

A többi séf

Moreno Cedroni
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Norbert Niederkofler
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Igor Macchia és Giovanni Grasso
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Carlo Cracco