Albert Adrià

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Tickets, Niño Viejo, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900 és Enigma (Barcelona). 

Albert Adrià 1969-ben született a katalóniai L'Hospitalet-ben.

1985-ben félbeszakította tanulmányait, hogy teljes egészében a konyhaművészetnek szentelhesse életét: 16 éves korában csatlakozott az elBulli éttermet vezető testvéréhez, Ferranhoz, és közös projektjük hamarosan a világ egyik legjobb éttermévé vált.

Tapasztalatot szerzett a konyha minden szegletében, de leginkább a süteménykészítés magányos misztikuma ragadta magával. 1987-ben ő lett az étterem vezető cukrásza és húsz éven át kísérletezett a legkorszerűbb molekuláris gasztronómia receptjeivel, amelynek filozófiája iránt Ferran is kiemelten érdeklődik.

Új kalandokra vágyva Albert 2006-ban kilépett az elBulliból és megnyitotta saját tapas bárját, az Inopia Classic Bart Barcelona központjában. Ezt számos új ötlet követte, így megnyílt Barcelonában a Bodega 1900, a Yauarcan és a Pakta is. Amikor 2011-ben bezárt az elBulli, az Adrià-testvérek létrehozták első olyan "vidámparkot, amelynek középpontjában a kulináris élvezetek állnak": az elBarri folyamatosan növekszik és a részét képező éttermek egyre népszerűbbek és egyre több Michelin-csillagra tesznek szert.

A legújabb és legambiciózusabb projekt az Enigma névre hallgat. 2015-ben Ibizán megnyílt a Heart, amely ötvözi az Adrià-testvérek gasztronómiai kreativitását a Cirque du Soleil lenyűgöző látványvilágával.

Albert Adrià a Lavazza márkanagykövete – az együttműködést a séf receptjeit felsorakoztató „Cooking Coffee” című könyv pecsételi meg, amely egyetlen különleges összetevőre épül: a Lavazza-kávéra, amely számos formában tűnik fel, a szerény ízesítéstől kezdve az ételt megkoronázó elemig. 

A többi séf

Virgilio Martinez
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE