Lassú étel
Az átalakulás varázslata.
A szifontól a Chemexen át a hideg főzetig; a szűrős módszertől az Aeropress-kávéfőzőig és természetesen a hagyományos indukciós kávéfőzőig – minden bizonnyal az eszpresszó a kávé hagyományos formája, és mi eláruljuk Önnek, miért nem az egyetlen.
Indukciós kávéfőző
Indukciós kávéfőző
A vitathatatlan olasz ikon

Az indukcióskávéfőző egy préselési technikát alkalmazó kávéfőző, amelyet Alfonso Bialetti 1933-ban talált fel. 1979-ben a Lavazza elindította a Carmencitát, amelyet a hatvanas évek reklámkapmányainak karaktere ihletett, és amelyet a dizájner, Marco Zanuso tervezett. A kotyogós kávéfőző élénk ízű, közepesen testes és intenzív aromájú kávét készít.

Szifon – vákuum
Szifon – vákuum
Kávé a látvány élvezetéhez

E látványos kávéfőző eredete a 19. századi Németországra és a korai 20. századi Amerikai Egyesült Államokra vezethető vissza. Eredetileg üvegből készült és nagyon lassú készítési módot tett lehetővé. A kávéfőzés egy ellenőrzött áztatással kezdődött, majd a szűrés a szifon két kamráján keresztül történt. Az eredmény egy rendkívül tiszta és lágy kávé.

Chemex
Chemex
A kávéfőző, amely meghódította a MoMA-t

Ezt a szűrővel ellátott kávéfőzőt a német Peter Schlumbohm tervezte 1941-ben. A kifinomult és minimalista dizájnt, amit egyértelműen a laboratóriumi üvegek ihlettek, kiállították a New York-i Modern Művészeti Múzeumban. Használatával annyi kézzel szűrt kávét készíthet, amennyit csak kíván, akár több csészényit is. A technológia és a termék életre kelti az elegáns csészét, miközben a kávé gazdag aromás jegyei megmaradnak.

„Áttöltéses” leszűrési módszer – V 60
„Áttöltéses” leszűrési módszer – V 60
Kávé, szűrőpapír és geometria

Ezt az egy cészényi kávét lefőző, filteres kávéfőzőt Melitta Bentz találta fel 1908-ban Németországban. A kávé elkészítéséhez egy speciális papírszűrőt kell ráhelyezni a kúp alakú és perforált csészére. Mindkettő kúp alakú, amelyek szöge 60°-ot zár be, innen is kapta a nevét. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsan készítsen egy csésze filteres kávét, és hogy teljes mértékben kiélvezhesse a frissen főzött kávé illatát.

Francia kávéfőző
Francia kávéfőző
Tökéletes választás, ha ízben gazdag kávéra vágyik

Ezt a dugattyús kávéfőzőt Franciaországban találták fel a 19. század közepén. A francia kávéfőző a kávét annak forró vízben való áztatásával készíti el, amely során a kávézacc a kávétól a dugattyús szűrővel kerül elválasztásra. Az így kapott kávé aromás és testes.

Hideg főzet
Hideg főzet
A minőségi hideg kávé titka

A hidegen kivonatolt kávé őshonos Indonéziában. Holland kereskedők hozták Európába Japánból, és az elmúlt tíz évben igazi kultusztermékké vált. A kávét lassú főzés útján nyerik, amelynek köszönhetően az eredmény egy lágy és aromás kávé savas, illetve keserű jegyek nélkül.