2004
Ez egy olyan elkötelezettség, amely mindig is közel állt a szívünkhöz. Ígéretet teszünk arra, hogy fenntartjuk és megújítjuk a társadalmi felelősségvállaláson alapuló projekteken folyó munkát, amire a Lavazza-család mindig is törekedett a magánéletben.
2004
Innováció

A Giuseppe e Pericles Foundation alapítványt – egy nonprofit szervezetet, amelynek küldetése, hogy javítsa az életkörülményeket a kávétermelő országokban – 2004-ben alapították.

Termék

A ¡Tierra! kávékeverék, a vállalat fenntarthatósági elkötelezettségének szíve 2004-ben került piacra és máig jelen van. Ezzel a fontos kezdeményezéssel a Lavazza fokozatosan javította több mint 3000 mezőgazdasági termelő életkörülményét nyolc országban, ösztönözve a gazdasági növekedést, növelve az életszínvonalat, új, fenntarthatóbb és jövedelmezőbb mezőgazdasági technológiákat bevezetve.

Kommunikáció

Steve McCurry fényképes jelentést készített a ¡Tierra! projektről, a fenntarthatósági kezdeményezésről, amelynek célja, hogy támogassa a kisebb közösségek társadalmi fejlődését és gazdasági növekedését. A projekt Hondurasban, Kolumbiában és Peruban indult, és mára már hat országra terjed ki.

Az utazás folytatása
2012