1993
A negyedik Lavazza-generáció csatlakozott a vállalathoz. A kávé mellett a többi szenvedélyünk – a művészet, a fotózás és a dizájn – új megnyilvánulási formákra talált.
1993
Innováció

Az 1940-es években Beppe Lavazza gyakran töltötte idejét a torinói művészekkel. Ekkor találkozott a művésszel, akit arra kért, hogy rajzolja meg a híres Lavazza-figurák első gyűjteményét. Emilio Lavazza megörökölte ezt a művészet és dizájn iránti szenvedélyt. Emilio Armando Testával való barátsága és együttműködése legendás, és a nagyszerű torinói művész 1995-ben megrajzolta az ötödik Lavazza-logót.

Termék

A Bourbon és Suerte márkák megszerzése után a Lavazza 1992-ben piacra dobta a Gualtiero Marchesi-keveréket. Ez volt az első olyan lépés, amely során a cég olyan nagyszerű szakácsokkal működött együtt, mint Marchesi, aki az egyik vezető séf volt ebben az időben. A Lavazza Segno bártermékcsalád logóját Claudio Caramel készítette, amelyhez egy még ma is használatos csészét is szabadalmaztatott.

Kommunikáció

Az első Lavazza-naptár Giuseppe Lavazza és Helmut Newton 1993-as találkozásának eredménye. A fekete-fehér, Párizsban és Monte Carlóban készült képekkel jól tükrözte a torinói székhelyű vállalat és a kávé közötti szoros köteléket.

Az utazás folytatása
2004