1989
Az első, egy adag lefőzésére szolgáló kapszulás kávéfőzővel a kávézók kisebbek lettek, az eszpresszó pedig megjelent a munkahelyeken szerte a világon.
1989
Innováció

A Lavazza 1982-ben megnyitotta első Olaszországon kívüli székhelyét a párizsi Vincennes-ben. És ez nem minden: a cég első külföldi leányvállalatának megalapítása után a Lavazza Coffees Ltd is megalakult Londonban 1990-ben, az olasz kávé Nagy-Britanniában való népszerűsítése érdekében. Emilio Lavazza lett a European Federation of Roasted Coffee Associations elnöke (EUCA). A vállalat elkezdett belföldi piacként tekinteni egész Európára.

Termék

1989-ben megszületett az automatikus forgalmazási ágazat az egy adagos, előre csomagolt kávépárnákat használó eszpresszó kávégép, az Espresso Point Lavazza megalkotásának köszönhetően. A cég a Bourbon és Suerte márkákat is megszerezte.

Kommunikáció

A 1980-as évek második felében a PR nemzetközi vizekre evezett és elindította első kampányait a külföldi sajtóban és televízióban. Az üzenet már a kezdetektől fogva az olasz eredetiség és az eszpresszó kávé kombinációja volt, a külföldi olaszok kedvenc kávéjaként mutatva be a Lavazzát.

Az utazás folytatása
1993