1927
Növekedés – Üzletből kisvállalkozássá fejlődni. A korai háború utáni években gazdasági fellendülés vette kezdetét Torinóban: A Fiat elkezdte gyártani autóit a Lingotto-gyárban, a Lavazza-üzlet pedig kisvállalkozássá nőtte ki magát.
1927
Innováció

A Luigi Lavazza SpA-t 1927-ben a Corso Giulio Cesare 65. szám alatt alapították. A cég Luigi Lavazzából, feleségéből, Emiliából és gyermekeikből, Mariából, Marióból, valamint Giuseppéből, más néven Beppéből állt. Ők alapították a Luigi Lavazza-céget 1,5 millió lírás tőkével. A tartomány bekebelezéséért folytatott verseny egy járműflottával és egy értékesítési hálózattal indult. Örömmel emeljük ki az öt alapítő tag közül a két nő, Emilia és Maria fontos szerepét.

Termék

Ezekben az években fejlesztette ki a Lavazza a pergamencsomagolást: a két réteg papírból álló csomagolást, amely megőrzi a kávé teljes ízét. Ez lehetővé tette a családok számára, hogy nagyobb mennyiségben vásároljanak kávékeverékeket, és akár több napon át tárolják otthon. Ez volt az első lépés azon Lavazza-csomagolás felé, amelyet még ma is látunk a boltok polcain.

Kommunikáció

A cég neve – Luigi Lavazza – megjelenik „Concorso del Leone” figuragyűjtemény számára készített füzetben (1937), a többi a kezdeményezésben részt veő vállalattal együtt.

Az utazás folytatása
1947