IAAD - Iparművészeti és Dizájnintézet
A Via Bologna és a Via Pisa utcák találkozásánál megtalálható történelmi épület ad otthont az IAAD, az olasz Dizájnegyetem székhelyének, amely 700 diákkal és több mint 100 tanárral büszkélkedhet. Az épület mintegy 3000 négyzetméteren biztosít teret oktatási tevékenységek, kiállítások, rendezvények, konferenciák és különleges előadások számára. A tantermek teraszos rendszerre nyílnak a Via Pisa felett, kihasználva az épületekben korábban nem használt helyiségeket. Az új komplexumban az IAAD dicsekedhet számos oktatási tanteremmel és modern számítógépes laboratóriummal, egy nagy előadóteremmel, egy társalgóként és pihenőként funkcionáló területtel – amelyet a bensőséges Casa IAAD névvel illetnek – és egyéb tanulásra és közösségi tevékenységekre alkalmas terekkel.
Az újrafejlesztési projekt megtartotta azokat a funkciókat, amelyek az idő múlásával az épület részévé váltak, valamint a külső dizájnt is, tiszteletben tartva az épület és a környező városszerkezet kapcsolatát.
A felújítás megfelelt az építészeti és tájépítészeti örökség védelméért felelős helyi felügyeleti szervek kikötéseinek, tekintettel a történelmi és kulturális értékek elismert komplexumának helyreállítására. A vakolás és díszítőelemek az eredeti színükben kerültek visszaállításra, míg az első és a második emeleten megtalálható verandák állapotát új, gyönyörűen megtervezett és az eredetivel megegyező keretek behelyezésével őrizték meg. Az első emeleten található egy összekötő tér, amely az épület központi területét és a Via Anconán megtalálható tornyot köti össze egy üvegezett homlokzattal, amely a már meglévő struktúra szimmetriáját visszhangozza ugyanazon a szinten.