Coffee Design
Amikor a művészet találkozik a kávéval, megszületik a kávédizájn:
ismerje meg az eszpresszó élvezetének új módjait
Innováció, kreativitás és kísérletezés

A kávédizájn az élelmiszerdizájn egy válfaja: egy olyan terület, amely néhány évvel ezelőtt még nem is létezett, és a Lavazza igazi művészetté változtatta. A kizárólag a kávénak szentelt oktatóközpont laboratóriumában innovatív termékeket hozunk létre, új ízkombinációkkal kísérletezünk, valamint eszközöket tervezünk a kávé készítéséhez és felszolgálásához. A Lavazza innovációja és tapasztalata alapvető kiindulási pontja e csodálatos alkotásoknak.

Ferran Adrià
Carlo Cracco
Davide Oldani
Guido Gobino
Lorella Fanella
Matteo Baronetto
Receptek
A SAN TOMMASO 10 KÁVÉMENÜJE
A SAN TOMMASO 10 KÁVÉMENÜJE
1998 – A Lavazza-csapat

1998-ban a Lavazza oktatóközpontban felállítottunk egy csapatot, amelynek az volt a feladata, hogy kávé alapú recepteket fejlesszen ki a San Tommaso 10 számára. A központ Luigi Lavazza élelmiszerboltjában, a cég történelmi központjában, a Lavazza fennállásának századik évfordulója alkalmából nyílt. Az első menü tiramisus kávéból, torinói bicerinből, mentás kávéból és számos új, alkoholt tartalmazó, kávé alapú készítményből állt.

CAPPUCCINO ÍZESÍTÉSŰ SZIRUPOK
CAPPUCCINO ÍZESÍTÉSŰ SZIRUPOK
2000 – A Lavazza-csapat

2000-ben a Lavazza felkérésére a vezető olasz szirupgyártó, a Fabbri 1905 kifejlesztett és legyártott egy különleges narancsszirupot, amely tökéletesen elegyedik a kávéval. A mogyoró, az amaretto és a csokoládé ízeit is felhasználták, hogy az így kialakult illatválasztékkal fokozzák a kávé aromáját.

LAVAZZA-TEJHAB
LAVAZZA-TEJHAB
2000 – A Lavazza-csapat

A tejhab a Lavazza-csapat számos finom receptjének alapvető összetevője. A tejhabot a fölözött tejfehérje nagy sebességen való emulgálásával nyerik: a könnyű, alacsony kalóriatartalmú és a szájpadlás számára nagyon kellemes tejhab az I Piaceri del Caffè termékkollekció alapja.

I PIACERI DEL CAFFÈ
I PIACERI DEL CAFFÈ
2000 – A Lavazza-csapat

Az I Piaceri del Caffè eredeti receptjeinek gyűjteménye újfajta narancs- és citromsziruppal került kidolgozásra, amely egy zseniális találmány, mivel mindkettő tökéletesen illik a tejhabhoz és a kávéhoz, valamint a Lavazza tejhabbal kapcsolatos fejlesztéseihez. A Lavazza csapata által kifejlesztett receptek eredeti textúrákkal és hőmérséklettel kísérleteznek, ilyen például az Espresso Crema, amelyet egy réteg szirup, egy réteg eszpresszó és egy réteg tejhab alkot; az Ice Cappuccino, amelyhez egy eszpresszót, fölözött tejet, cukrot, jeget és sötét kakaót elegyítenek; valamint a Cappugiro, az ún. „fordított” cappuccino egy réteg kávékrémmel a folyékony tejréteg felett.

ÈSPRESSO
ÈSPRESSO
2002 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

Az Èspesso volt a Lavazza csapatának és Ferran Adriának, az avantgárd haute konyhaművészet bajnokának első közös munkája. Az Èspesso egy szilárd eszpresszó, amely kávé, zselatin és cukor kávészifonban történő összekeverésével készül. Az Èspessóhoz a spanyol kreatív szakember, Toni Segarra feltalálta a fordított csészét, amely a történelem első szilárd kávéjának szimbóluma, és amelyhez tervezett egy már gyűjtői darabnak számító speciális kanalat is.

SÜTEMÉNYBŐL KÉSZÜLT CSÉSZE
SÜTEMÉNYBŐL KÉSZÜLT CSÉSZE
2003 – A Lavazza-csapat

A süteményből készült csésze a dizájner, Enrique Sardiegy és a cukrászséf, Lello Parisi, valamint a Lavazza-csapat közös munkájának eredménye: a kávé elfogyasztása után az eszpresszós csésze/keksz megehető. A hagyományos süteménytésztánál vastagabb, omlós tésztát speciális süteményformákban Lavazza Segno-eszpresszós csészékké formálják és sütik ki. A csésze belseje speciális cukormázzal van bevonva, hogy fogyasztás közben ellenálljon az eszpresszó magas hőmérsékletének.

ESPRESSZÓ-GALAXIS
ESPRESSZÓ-GALAXIS
2003 – A Lavazza-csapat

A receptet a Thierry Le Gouès által tervezett 2004-es Lavazza-naptár, a „Planeta Espresso” ihlette. Az autentikus olasz eszpresszót ínyenc macaronokkal díszítik, így olyan benyomást kelt, mint egy bolygó kráterekkel teli felszíne.

PASSION>ME
PASSION>ME
2004 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A Passion>Me a kávé és a trópusi gyümölcsök páratlan kombinációja, amely egy lenyűgöző, alkoholmentes koktél. A dizájner, Claudio Caramel által kifejlesztett és a Lavazza által szabadalmaztatott, rázással készülő maracujalé édesített eszpresszóval, jéggel és friss mentával egy igazán üdítő és kellemes ital.

KÁVÉ-SZFÉRA
KÁVÉ-SZFÉRA
2004 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

Összetett és kifinomult technika egy egészen elképesztő eredményért. A szferifikációt Ferran Adrià fejlesztette ki és tervezte meg a rendkívüli eredmény elérése érdekében: folyékony kávé egy olyan átlátszó membránba zárva, amely kirobbanó ízt nyújt a szájpadláshoz érve, felszabadítva ezzel a kávé teljes aromáját.

KÁVÉKAVIÁR
KÁVÉKAVIÁR
2004 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A kávékaviár egy újabb meglepetés, amelyet a Coffeespehere-hez is használt szferifikációs technikával lehet előállítani. Egy fecskendő segítségével apró kávé és alginát alapú vegyületek kerülnek hozzáadásra a higított kalcium-kloridhoz. Ezáltal sok apró gömbök keletkeznek, amelyek számtalan kis robbanást okoznak a szájpadláson. A hatás talán még elképesztőbb.

KÁVÉS NYALÓKA ÉS KÁVÉS POPCORN
KÁVÉS NYALÓKA ÉS KÁVÉS POPCORN
2004 – A Lavazza-csapat

Két termék, amelyet a cirkusz ihletett: a kávés nyalóka és kávés popcorn. A nyalóka alapja cukor, víz és glükóz, amelyhez forró kávéport adunk. A hagyományos pattogatott kukoricát cukorral karamellizáljuk és meghintjük őrölt kávéval.

Kávés Vattacukor
Kávés Vattacukor
2004 –

Egy másik termék, amit a cirkusz világa inspirált: kávés vattacukor. A ínycsiklandozó, mókás recept alapja a finoman őrölt, fagyasztva szárított kávé. Ki mondta, hogy a vattacukor csak gyerekeknek való?

TANDEM & LE VOGLIE
TANDEM & LE VOGLIE
2005 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

Ferran Adriá találmányát ezután tökéletesítette az oktatóközpont, és a Lavazza bevezett három ízben a Tandem & Le Voglie mousse-t: mogyorós, csokoládés és tejes ízesítéssel. Annak érdekében, hogy a terméket kávéval vagy cappuccinóval együtt szolgálhassák fel, megalkották és szabadalmaztatták a dupla csésze, amelynek belseje két külön térre oszlik.

CAPPUCCINO NITRO
CAPPUCCINO NITRO
2006 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

Hidegen és melegen is lefőzhető. A Cappuccino Nitro folyékony nitrogénben készül, -196 °C-on. A késztermék szobahőmérsékleten kívül egy ropogós és fagyott, belül krémes habcsók. Egyfajta „mini-cuit” cappuccino, amely rendkívül kifinomult technikákkal készíthető el.

CREMESPRESSO
CREMESPRESSO
2007 – A Lavazza-csapat

A Cremespresso a 150 évvel ezelőtt feltalált hagyományos genovai panera újraalkotása, vagyis egy semifreddo tejszínnel és kávéval. Több mint egy sörbet: ez egy bársonyos kávé, vagy talán inkább egy iható fagylalt. Olyan kehelyben kerül felszolgálásra, amely egyértelműen meghajol a klasszikus fagylalttölcsér előtt.

ESPRESSO DA MEDITAZIONE
ESPRESSO DA MEDITAZIONE
2007 – A Lavazza-csapat

Az Espresso da Meditazione négy fő aromás jegye a fahéj, a kardamom, a keserű narancsvirág és a rózsaszirom víz-alkohol oldatban. A gömb alakú pohárban felszolgált Espresso da Meditazione ízét lassan, relaxálás közben lehet igazán élvezni.

FORRÓ KÁVÉTOJÁS
FORRÓ KÁVÉTOJÁS
2007 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A forró kávétojás is az előbbiekben említett szferifikációs technikával kerül előállításra, azzal a különbséggel, hogy összetevői fordítottak, így a termék melegíthető. A végeredmény egy ténylegesen sült kávétojás.

KÁVÉMAZSOLA
KÁVÉMAZSOLA
2007 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A „pasas” azt jelenti spanyolul, hogy mazsola. Ahhoz, hogy ez a kávé trompe-l’oeil stílusú legyen – amely nem csak a szemnek, de a szájpadlásnak is élvezet – a fordított szferifikációval készülő termék granulált cukorban kerül kiszárításra. (A fordított szferifikáció egy folyamat, amelyet a forró kávétojás készítésére használnak.) Ennek eredményeképp jönnék létre a kávébogyók, amelyek külsőre és állagra is hasonlítanak a mazsolára.

BICERINGOLYÓ
BICERINGOLYÓ
2007 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A forró kávétojás technikájának használatával újraterveztük a jellegzetes torinói bicerint, amely szitált forró csokival meghintve, folyékony tejszínrétegen pihen, és kanállal szolgáljuk fel.

KÁVÉS CSOKOLÁDÉ
KÁVÉS CSOKOLÁDÉ
2007 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

Egy kocka fagyasztott kávé folyékony nitrogénbe merítve, majd forró csokoládéba mártva. Hűtőben tárolva a csokoládéban található kávé megolvad, miközben egy külső csokoládérétegbe van zárva.

KÁVÉLENCSE
KÁVÉLENCSE
2008 – A Lavazza-csapat és Carlo Cracco

A séf, Carlo Cracco és a Lavazza-csapat közötti együttműködés gyümölcsöző eredményeképp létrejött kávélencse ironikus tisztelgés a rövidlátók előtt. A zöldségzselatinnal állandó hőmérsékleten kikevert kávét úgy formázzák, hogy az alakra és állagra is úgy nézzen ki, mint egy kontaktlencse. A kávélencse egy kávéval tartósított különleges zselé, amely hagyományos és autentikus lencsetartókban kerül felszolgálásra az íz és az élelmiszerdizájn egyedülálló élménye érdekében.

CAPPUCCINO NITRO – SOFTARTUFO DI CAPPUCCINO
CAPPUCCINO NITRO – SOFTARTUFO DI CAPPUCCINO
2009 – A Lavazza-csapat

Ropogós kávés-csokoládés máz veszi körül a folyékony nitrogénben „főzött” finom Èspesso Cappuccino puha belsejét. Igazi gyönyör a szájpadlásnak, amely kombinálja a keserű és édes jegyeket a ropogós és puha textúrákkal.

ARIA GELATA DI CAPPUCCINO
ARIA GELATA DI CAPPUCCINO
2010 – A Lavazza-csapat

A Cappuccino fagylalt ízét egy csodálatos szénsavas szerkezet fokozza. A Lavazza Cremespresso tökéletes a szifontechnikához. Az így kapott mousse fagyott, amely a fagylalt könnyedségét új dimenzióba emeli.

BACIO AL CAFFÉ
BACIO AL CAFFÉ
2010 – A Lavazza-csapat és Guido Gobino

A Bacio al caffè egy puha belsejű csokoládé. A Guido Gobino, híres torinói csokoládémester által, a 2010-es Lavazza-naptár indulására kifejlesztett kávés sütemény a kakaó, cukor, Noto mandula, rum és őrölt török kávé keverékével van megtöltve. Mindez pedig a legfinomabb sötét csokoládéba van mártva.

ESZPRESSZÓ KOKTÉLOK
ESZPRESSZÓ KOKTÉLOK
2010 – A Lavazza-csapat

Made in Italy: a 2010-es Lavazza-naptárat egy sor alacsony alkoholtartalmú koktél inspirálta az olasz zászló előtt való tisztelgés érdekében. Egy korty eszpresszó finom krémmel gazdagítva. Az ital klasszikus zöld, fehér és piros színben pompázik, amelyet mandulával, eperrel és mentával idézünk elő.

ESPRESSO GRANITA NITRO
ESPRESSO GRANITA NITRO
2010 – A Lavazza-csapat

A szicíliai klasszikus újratervezésre került, méghozzá egy modern csavarral. Az „élő” készítmény a folyékony nitrogénnek köszönhetően gyorsan megfagy és magába zárja a teljes eszpresszó kávé aromáját. Krémgyöngyökkel van díszítve, amelyek ugyanazzal a technikával készülnek a recept egyensúlyának megtartása érdekében.

CREMESPRESSO ICE CREAM
CREMESPRESSO ICE CREAM
2010

A Cremespresso Ice alapja a Cremepresso, egy jól ismert Lavazza-recept, amelynek alapja 15 eszpresszó, amit oyan hőmérsékletre hűtenek le, hogy az állaga egy lágy fagylalthoz hasonlítson. Mindez ropogós tölcsérben kerül felszolgálásra.

FÉLIG FOLYÉKONY PANNA COTTA
FÉLIG FOLYÉKONY PANNA COTTA
2010

A kávé ízű, félig folyékony panna cottához narancslekvárt adunk, amely szívószállal fogyasztható. Új textúrákat sűrítünk ebbe az egyedülálló olasz termékbe.

COFFEE AMBRA
COFFEE AMBRA
2011

A fordított szferifikáció felhasználásával a Coffee Ambra olyan, mint egy vacsora utáni klasszikus, például a Sambuca con La Mosca, csak épp innovatív formában. Az eredmény egy olyan rendkívül realisztikus gömb, amely a borostángyantára hasonlít.

GELOESPRESSO
GELOESPRESSO
2011 – A Lavazza-csapat

A Lavazza bemutatja a Geloespressót, a klasszikus olasz jeges kávé új elkészítési és fogyasztási módját. Egy autentikus olasz eszpresszó összetéveszthetetlen karakterrel, amely gyorsan áttör a kávéhűtő belsejébe töltött jégen, tökéletes egyensúlyt létrehozva a testes és a szomjúságot csillapító frissességgel.

GELATO ESPRESSO
GELATO ESPRESSO
2011 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A Lavazza innovációja egy új kávéklasszikust teremtett. A Gelato Espresso jégkásagépben készül, amelyet aztán gyorsan kiöntenek egy tölcsérbe vagy egy pohárba. Az először kemény, de bársonyos textúra kellemesen meglepő élményt nyújt a valódi Lavazza eszpresszó kávé jeges robbanása előtt.

PISKÓTA
PISKÓTA
2012

A kávés sütemény, a tiramisu és Sacher scomposta mind Coffee Design-termékek, és túlnyomórészt olyan folyékony összetevőket tartalmaznak, amelyek a mikrohullámú sütőben való elkészítéskor megdagadnak, puha és sokoldalú textúrákat létrehozva a kávé alapú receptekhez.

COFFEE KRICE M. BARONETTÓTÓL
COFFEE KRICE M. BARONETTÓTÓL
2013

Az édes-sós ízben is elérhető kávékeksz cukor, kakaó és kávé kukoricaliszthez való hozzáadásával készül. Gyorsan elkészül és finom, tökéletes kiegészítő egy Lavazza eszpresszó mellé

RAPISSINO G. GRASSÓTÓL ÉS I. MACCHIÁTÓL
RAPISSINO G. GRASSÓTÓL ÉS I. MACCHIÁTÓL
2013

Zeller és mogyoró ízesítésű mousse kakaóbabbal és két különböző őrlésű, karamellizált kávéval díszítve, amely a kávés grissinónak köszönhetően érdekes módon eleveníti meg a bársonyos textúrát és a magával ragadó ízt.

COFFEETAIL N. 59 – COFFEETAIL N. 10
COFFEETAIL N. 59 – COFFEETAIL N. 10
2014

2014-ben a Lavazza Coffeetails termékcsalád két olyan termékkel jött létre, amelynek célja a kávé bevezetése a koktélok világába rendkívül kreatív módon. A hagyományos olasz ízeket, mint például a mandulatejet és az amarénát tartalmazó Coffeetails koktélokat ellentétes színű és körkörös formájú kártyakötegen szolgálják fel, amelynek köszönhetően egy autentikus dizájndarab jön létre. A termék különböző összetevőit külön szolgálják fel, így a fogyasztók közvetlenül a tálalás előtt tudják összeállítani italukat. Az eredmény pedig a kávérituálé és az innováció tökéletes kombinációja a koktélok világában! A koktélok neve és márkája is a Lavazza-márka alatt van bejegyezve és számos eseményen kapható.

CAPPUCCINO ÍZESÍTÉSŰ FALATKA AZ ŰRMISSZIÓHOZ
CAPPUCCINO ÍZESÍTÉSŰ FALATKA AZ ŰRMISSZIÓHOZ
2014

A Lavazza és a Michelin-csillagos séf, Ferran Adrià 2005-ös projektje, a „cappuccino ízesítésű falatka” egy kekszre emlékeztető fagyasztott hab, amely elolvad a szájban. Készen áll, hogy bevezessék a francia guyanai Nemzetközi Űrállomáson is.

TIRAMISÙ 2.0
TIRAMISÙ 2.0
2015

Tiramisu, amelyben megfordították a klasszikus összetevőket. A keksz ez esetben kakaólap, a kávé hideg főzésen keresztül nyert levegőhoz hasinlít, a mascarpone pedig könnyedebbé válik. A rétegelt desszert állagának könnyedségét az összetevők ízének egyensúlya adja, amelyet őrölt kávéval hintünk meg.

CONSISTENZE AL CAFFÈ
CONSISTENZE AL CAFFÈ
2015

A recept középpontjában a Ferran Adriá által kifejlesztett fordított szferifikációs folyamat során kinyert folyékony kávé áll. Az alap egy sós, kávés morzsasüti, amely fehér csokoládéval és kávéval van bevonva. Amikor felvágja, felfedezheti az állag és íz okozta édes meglepetéseket.

TEJLEVES
TEJLEVES
2015

Ezt a néhány egyszerű összetevőből álló tejlevest erősen inspirálták múlt vidéki hagyományai. A karamellizált kenyéralap tökéletesen illik a kávé ganache-hoz, amelyet bársonyosan krémes tejhabbal szolgálunk fel és török őrölt kávéval ízesítünk.

KÁVÉS HABCSÓKOK
KÁVÉS HABCSÓKOK
2015

Ezt a három kis, ropogós habcsókot a Lavazza instant kávéjából készítettük el (amely egy kiváló minőségű oldódó kávé). Egyszerűen muszáj megkóstolni egy klasszikus eszpresszó-csésze melllett, hogy az eszpresszó igazi kávédizájn-élménnyé váljon.

KARAMELLIZÁLT ZSELÉ LORETTA FANELLÁTÓL
KARAMELLIZÁLT ZSELÉ LORETTA FANELLÁTÓL
2015

A kávé világa előtt tisztelgő, különleges, kristályosított állagú és hidegen főzött alappal rendelkező (jeges kávé infúzióval) karamellizált zselét az Identità Golose 2015-ös kiadványában mutatták be. A nemzetközi gourmet cukrász, Loretta Fanella műalkotása.

PAN DE CAFÉ R. TOIX-TÓL
PAN DE CAFÉ R. TOIX-TÓL
205

A különleges ízesítés és a vajas leveles tészta illatos textúrája tökéletesen illik az édes és sós finomságokhoz. Ideális villás- és kontinentális reggelikhez, kiváló narancslekvárral és libamájjal.

TERRAIN DE CAFÉ
TERRAIN DE CAFÉ
2015

A Terrain de café, a Lavazza képzési központjának egy kreatív ötlete, tisztelgés a legrangosabb vörös salakon játszott torna előtt. Mogyorós ganache kávéba mártva: a narancsos szín a Roland-Garros salakpálya előtt tiszteleg. A kávéréteg egy új, sós morzsasüteményből készül, amelynek 30%-a kávézacc-kivonat. A teniszlabda pedig a G. Gobinó által kifejlesztett mogyorós praliné fehér csokoládéval és citrommal.

KÁVÉGYÖNGY
KÁVÉGYÖNGY
2015

Ez a termék krémgyöngyökkel díszített eszpresszó zselévé alkotja újra a macchiato kávét. Az utóbbi kaviárkészítővel készül, amely folyékony tejszín használatával egy nitrogénfőzőbe ereszti a terméket. Az alacsony hőmérséklet (-196 °C) kis fehér gyöngyökké alakítja a krémet, amelyek íze és textúrája varázslatos kontraszt a kávés zselé mellé. Ez a macchiato kávé fantáziadús újraalkotása, amelyben az eszpresszó egy puha zselé. A folyékony nitrogén átalakítja a folyékony tejszínt jeges gyöngyökké, amely a textúra és hőérzet élvezetes kontrasztjaival egészíti ki a receptet.

COFFEETAIL N. 50
COFFEETAIL N. 50
2016

A 50 legjobb londoni étterem után elnevezett Coffeetail n. 50 egy koktél alapú Lavazza Kafa-kávé, amelyet hidegen nyernek ki 12 óra alatt (hideg főzéssel), és Havana Club-rummal, valamint citromreszelékkel ízesítenek. Az eredmény egy olyan alkotás, amely a „befőttes üveg” stílusú, átlátszó korsóban felszolgált, klasszikus Cuba Librét idézi.

Eszközök
CUCCHIAINO ÈSPESSO
CUCCHIAINO ÈSPESSO
2003 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A spanyol kreatív szakember, Toni Segarra által tervezett, perforált kanál kifejezetten az Èspessó számára készült, amely a történelem első szilárd kávéja. A lyuk a közepén kihangsúlyozza az Èspesso szilárd állagát.

BICCHIERE PASSION>ME
BICCHIERE PASSION>ME
2004 – A Lavazza-csapat és Ferran Adrià

A Claudio Caramel által tervezett és a Lavazza által szabadalmaztatott  Passion>Me  pohár egy olyan koktélshaker, amely egyesíti a készülék hagyományos funkcionalitását a játékos megjelenéssel. A Passion>Me egy olyan koktél, amelynek alapvető összetevőit már összekevertük a pohár belsejében, míg az eszpreszót tartalmazó fedelet fejjel lefelé helyeztük rá a tetőre. A vendég önti a kávét a többi összetevőhöz és a bárpultosokhoz hasonlóan összerázza.

DUPLA CSÉSZE
DUPLA CSÉSZE
2007 – A Lavazza-csapat

A Lavazza által szabadalmaztatott duplacsészét az eredeti bécsi kávé ihlette, ahol a tejszínt és kávét külön szolgálták fel. A dupla csésze modern módon ötvözi a két, állagban és hőmérsékletben is különböző termék ízvilágát egyetlen egy csészében, mint például a Tandem Espresso és a Tandem Cappucinospecialitások esetén.

CUOR DI CREMA CAPUCCINO-KÉSZÍTŐ
CUOR DI CREMA CAPUCCINO-KÉSZÍTŐ
2009 – A Lavazza-csapat

A kávékultúra fénypontja minden formájában: a Cuor di Crema cappuccino-készítő a Lavazza oktatóközpont csapata és a vállalati eszközökért felelős részleg közötti együttműködésből született. A Lavazza által szabadalmaztatott Cuor di Crema nem csak a házi cappuccino, de sok más ízletes, hagyományos olasz hideg és meleg ital elkészítését is megkönnyíti.

ESPOON
ESPOON
2010 – A Lavazza-csapat és Davide Oldani

Egyszerű és zseniális ötlet ahhoz, hogyan keverjük össze a cukrot a kávéval anélkül, hogy a tetején lévő tejszínt összekevernénk, és hogyan őrizzük meg az eszpresszó teljes aromáját. A Lavazza számára, a világ egyik legismertebb séfje és tervezője, Davide Oldani által tervezett Espoon egy olyan egyedi kanál, amelynek lyuk van a közepén. Amikor az Espoon érintkezik az eszpresszó habjával, az óvatosan vágja át azt, és megakadályozza, hogy megszökjön az aroma a hab összekeverésével, miközben meggátolja, hogy a kávé túl gyorsan hűljön ki, mint ahogyan az a hagyományos kanalakat használva általában lenni szokott.

KÁVÉHŰTŐ
KÁVÉHŰTŐ
2011 – A Lavazza-csapat

Egy innovatív eszköz a  Geloespresso készítéséhez és a klasszikus hideg kávé élvezésének új lehetősége. A Lavazza által szabadalmaztatott tartályba először a jeget kell beleönteni, majd a forró gőzölgő eszpresszót, a végén pedig már csak édesíteni kell, ízlés szerint. A kávé jégen való néhány másodperces átszűrésével eléri a kívánt frissességet, majd átcsorog a pohárba az alján megtalálható kalibrált nyíláson keresztül. Egy varázstrükk, amely olyan egyszerű, mint amilyen kifinomult: a legjobb egy átlátszó kávéhűtővel.

TÖBBFUNKCIÓS MIXER
TÖBBFUNKCIÓS MIXER
2012 – A Lavazza-csapat

A Lavazzát mindig is megkülönböztető, gazdag és változatos kávéválaszték megköveteli a megfelelő technológiájú berendezéseket. Az innovatív megoldások folyamatos kutatásának eredményeként született meg a többfunkciós mixer. A Lavazza oktatóközpont és a vállalati eszközökért felelős csapatok által kifejlesztett és szabadalmaztatott többfunkciós mixer egy olyan rendkívüli eszköz, amellyel az összes EspresSOunique-különlegesség, valamint más meleg és hideg italok is gyorsan és tökéletesen elkészíthetőek. Ezzel a rendkívül praktikus és sokoldalú mixerrel előkészítheti a tejet a cappuccinóhoz és a forró csokoládéhoz, a kávés shake-hez és egyéb innovatív receptekhez. A különböző funkcióknak köszönhetően akár 4 adag is készíthető vele. Egyedi multifunkcionális italkészítő rendszer, amely kompakt mérete ellenére egyetlen eszközben egyesíti a kávékészítéshez leggyakrabban használt eszközöket.

ECUP
ECUP
2012 – A Lavazza-csapat és Davide Oldani

A perforált Espoon után az oktatóközpont és Davide Oldani kifejlesztette az Ecupot, amely egy korszerű, elegáns csésze meredeken hajlított belső fallal annak érdekében, hogy az eszpresszó zökkenőmentesen csoroghasson a gépből a csészébe. A csésze egy speciális légkamrával is el van látva, amely elszigeteli a kávét a felforrás elkerülése érdekében, míg a csésze oldalán két bemélyedés helyet biztosít az ujjaknak. Az Ecupnak köszönhetően az eszpresszó fokozatosan csorog a csészébe, amelynek köszönhetően a krém érintetlen marad, az íz és az aroma pedig teljes mértékben megőrződik.