Kávé
A kutatás-fejlesztési részleg kezeli a teljes Lavazza-kávé ellátási láncot, a betakarítási módszerektől kezdve.
Nyersanyag
Nyersanyag

A nyersanyagok beszerzését egy olyan szakértői részleg ellenőrzi, amely az egyes kávékra vonatkozó pontos minőségi előírások alkalmazásával kiértékeli azok tulajdonságait a szükséges gyártási tételek megvásárlása előtt. Napjainkban az egyes kávék vizuális kiválasztása és származási országuk katalogizálása abban az országban történik, ahol termesztik őket, továbbá minden fajtát pontos minőségi és az árra vonatkozó feltételeknek megfelelően hoznak forgalomba. A részleg szakértői választják ki, mely kávékat vásárolja meg a cég azon szabványok alapján, amelyeket garantálni kell a Lavazza-keverékek esetén.

Gyártóüzem
Gyártóüzem

A gyárba való megérkezéskor a fázisokat (kezelés, tárolás, keverékek előállítása és előkészítés a pörköléshez) központosított információs rendszer felügyeli.

Keverés
Keverés

A keverés, a pörkölés és az őrlés központi szerepet játszik a gyártási eljárás során. Ezeken az alapvető fontosságú szakaszokon, amik a kávét egyedülállóvá teszik, gyakrabban avatkoznak be szakértőink, hogy az egész folyamatot figyelemmel kísérjék. A részlegen kifejlesztett keverékek előállítását a Lavazza szakértői, IT-rendszerünk és egy kóstolói testület is ellenőrzi, amely az összes keverék ízét megkóstolja, hogy minden egyes csésze évről évre ugyanazt az élményt és minden egyes keverék ugyanazt az ízt nyújtsa. Pörkölés

Pörkölés
Pörkölés

A pörkölés légkeveréses dobbal ellátott gépekben történik. Ezen gépek segítségével gondoskodunk róla, hogy minden egyes keverék megfelelő pörkölésű legyen. A kísérleti pörkölési rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy lefolytassunk egy kisebb vizsgálati ciklust és megpörköljünk egy adag mintakávét, mielőtt folytatnánk a tömeges előállítást.

Őrlés
Őrlés

A keverék végső felhasználásától függően alkalmazott őrlést is IT-rendszerünk irányítja automatikusan, a részleg ellenőrzése alatt. Az őrölt kávét ezután különleges körülmények között silókban tároljuk, amelyek így megvédik a terméket az oxidáló anyagoktól (fény, oxigén, hő és nedvesség), mielőtt elküldenénk őket a csomagolóba. A csomagolóanyagok és formák nélkülözhetetlenek a keverék optimális tartósításához, és a részleg folyamatosan keresi a minél hatékonyabb megoldásokat.

Koffeinmentesítés
Koffeinmentesítés

A Lavazza által bevezetett koffeinmentesítés módszere is a részlegünkről származik. A Pozzilli gyártóüzem az innovatív, szuperkritikus CO2-kitermelési folyamatot alkalmazza, amely hatással van a kávébab érzékszervi tulajdonságainak természetes, mégis szelektív megőrzésére. Precíz nyomás- és hőmérsékletviszonyok (szuperkritikus extrakció, a folyadék és gáznemű állapot közötti állapot) mellett a szén-dioxid rendkívüli módon képes szelektíven kötődni a koffeinhez önmagában, anélkül kivonva azt, hogy megsértené a kávé aromáért felelős összetevőit.

Kávéextrakció
Kávéextrakció

A lánc utolsó szakasza természetesen a kávé extrakciója, amikor a termék egy pillanatnyi ízzé, élvezetté és a megosztás örömévé válik, azaz amikor a Lavazza által befektetett minden szenvedély értelmet nyer. Az új technológiával és a képzési központ új barista tanfolyamaival ellenőrizni tudjuk ezt a szakaszt is, valamint az utolsó kortyig garantálhatjuk a kiváló minőségű Lavazza-eszpresszót.