VISSZA
Kávépárosítás

Téren, időn és ízeken át

Az memóriával legszorosabb kapcsolatban álló érzékszervünk a szaglószerv.

 

Egy nem túl erőteljes illat is képes arra, hogy vágyakozással töltsön el bennünket, vagy élénk képeket és színeket idézzen fel a múltból. Az illat lehetővé teszi számunkra az időutazást – miközben mérhetetlen távolságokba repít a térben.

 

Amikor a Lavazza csatlakozott Albert Adrià séfhez, egy egyedülálló kávé-Ételpárosítást terveztek meg olyan illatokkal, amelyek megtöltötték a séf Enigma nevű éttermét a Lavazza ¡Tierra! Colombia kávékeverékének gazdag és jellegzetes jegyeivel együtt.

hero-coffee-pairing-adria-mosaic-sx
hero-coffee-pairing-adria-mosaic-dx

Trópusi gyümölcs, édesgyökér és lime-reszelék: egy ízcsokor tele Dél-Afrika összetéveszthetetlen aromáival, amely megmozgatta Adriá és a Lavazza Oktatóközpont fantáziáját.

 

A kiváló kávé-Ételpárosítás összekapcsolja az egymást gazdagító illatokat és ízeket, miközben ünnepélyesen kiemeli egyediségüket.

 

Egy rövid, kreatív egyeztetést követően két ízszakértőnk munkához is látott.

 

Albert egy olyan csodálatos ételt készített, amely összehozza a foie gras gazdag ízvilágát és krémes textúráját a bergamott friss citrusos jegyeivel, valamint a könnyű erjesztett szójaszószból aprólékos munkával megalkotott „légréteget”.

Andrea a bergamott és a grapefruit savanyú frissességét kiemelve megalkotott egy olyan hidegen „főzött” kávét, amelyet a maracuja és a menta egzotikus ízei gazdagítanak.

 

Mindkét különleges Konyhaművészeti alkotás, a méz, a nádcukor, a grapefruit és a bergamott jegyeit ötvözve kényezteti az érzékeket és frissítő hatású.

 

A mai tökéletes párosítás:

 

Foie gras confitado con pan de especias, bergamotta y aire de salsa de soja fermentado Albert Adriàtól és Passion Me 2018 az oktatóközpontunktól.