VISSZA
Kávépárosítás

Kávé, tenisz és elsőrangú gasztronómia

Mi a közös ebben a három világban? Egy szó – méghozzá a szenvedély.

A legmagasabb elvárások kielégítése iránti szenvedély, akár a teniszpályán, akár a konyhában.

A Lavazza wimbledoni jelenlétének köszönhetően idén három vezető séffel is találkoztunk, hogy megalkossanak három felejthetetlen párosítást kiváló étel- és kávéreceptek ötvözésével.

Az oktatóközpont (ahol a bariszták elsajátíthatják a kiváló kávé elkészítésének művészetet) együtt dolgozott a Lavazza márka-nagyköveteivel, Shaun Ranking, Carlo Cracco és Ernest Knam séfekkel. A végeredmény? Eszméletlen.
 

 

Shaun Rankin feltárta Alteco-kávékeverékünk összetéveszthetetlen mézes és mogyorós jegyeit, és megalkotta a minőségi hús és hal finom textúráját és ízét tökéletesen kombináló fogást. Így fogalmazott: Amikor a tonhal találkozik a borjúhússal. Az oktatóközpont Shaun alkotását jeges kávéval párosította, amelyet puha, légies habbal a tetején szolgál fel: Az Alteco Piedmontot ünnepli.
 

02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Carlo Cracco a ¡Tierra! kávékeverékkel kísérletezett Hogy Kolumbia egzotikus aromájából és az összetett jázminos, aszalt gyümölcsös és tejcsokoládés jegyekkel rendelkező keverékből egy olyan ételt készítsen, amely egyszerre lenyűgöző és árnyalt ízvilágú. Lágy tojással, sáfránnyal, spárgával és mandulával rétegezett étele ínycsiklandozó illatot és ízkombinációt kínál. Az oktatóközpont az ételt a kávé és a fűszernövények egyedülálló kombinációjával párosította, méghozzá Tierra Colombia-keverékkel, finom gyógynövényekkel és citrussal.
 

03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Ernest Knam az étel megalkotása során különös figyelmet fordított a dizájnra, így egy teniszlabda alakú desszertet készített a Kafa-kávékeverék kísérőjeként. Az ínycsiklandozó datolya- és kapribogyóágyon felszolgált Knamace piskóta ötvözi a Cumeo-bors, az enyhén kandírozott citrom, a jázmin, a csokoládé mousse és az arany aromáit. A Lavazza Oktatóközpont ezt a mesterművet egy energizáló Kafa-ízesítű itallal tette még izgalmasabbá.
 

04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx