Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
15p

Hozzávalók
A sütőtökkrémhez
  • 300 g sütőtök
  • 5 g hagyma
  • 1 l zöldségleves
  • só ízlés szerint
  • extra szűz olívaolaj ízlés szerint
A kolbászhoz
  • 250 g kolbász
  • 10 g hagyma
  • só ízlés szerint
  • extra szűz olívaolaj ízlés szerint
A rizottóhoz
  • 240 g Carnaroli rizs
  • 50 g fehérbor
  • 150 g robiola
  • 25 g vaj
  • 2 csésze eszpresszókávé
  • 5 g hagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • extra szűz olívaolaj ízlés szerint
Elkészítés

Elkészítési mód

Készítse elő a sütőtököt, és egy részét vágja szeletekre, majd kissé megcukrozva hagyja a sütőben, 90 fokon egy-másfél óráig száradni.

Pirítsa meg a hagymát egy serpenyőben, vágja kockára a maradék tököt, és néhány perc alatt pirítsa barnára. Gyakran keverje meg, nehogy leragadjon. Öntse a zöldséges erőlevest a kis serpenyőbe, egyszerre csak keveset, amíg a sütőtök meg nem fő: puha és krémes keverék lesz belőle a végén.

Egy másik serpenyőben melegítse meg az olajat, és hagyja, hogy a hagyma megpiruljon. Adja hozzá a már késsel apróra vágott kolbászt; habverővel törje össze a húst, hogy lebontsa a nagyobb darabokat.

Időközben készítse elő a kolbásznyársakat, amelyeket, amint a rizs elkészült, egy serpenyőben meg kell főzni egy kevés rálocsolt olajjal.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

Egy edényben melegítse meg az olajat az apróra vágott hagymával, adja hozzá a rizst, és hagyja, hogy megpiruljon. Utána 2–3 perc pácolja fehérborban. Főzze tovább a rizst 15–20 percig, és amikor elkezd kiszáradni, adjon hozzá egy kanál nagyon forró erőlevest.

Adja hozzá a sütőtökkeveréket, a robiolát, a kolbászt, és végül az eszpresszókávét. 

Keverje össze a vajat, és adjon hozzá egy kevés borsot, sót és petrezselymet.

Tálalás

Készítse elő a tányér egyik felét egy kevés olajjal, és szórjon rá egy csipetnyi kávét egy szűrővel. Rendezze el a rizst, és helyezze mellé a kolbásznyársat. A feltálalt étel a szárított sütőtökkel és egy kis petrezselyemmel lesz teljes.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02
Az ideális kávé a recepthez
Qualità Rossa
Testes íz
A természetes brazil arabica és robusta egysége révén a legenda tovább él egy gazdag, kiegyensúlyozott és testes eszpresszóban. Vöröslő olasz szenvedély.
TUDJON MEG TÖBBET.

Néhány javaslat a ma esti vacsorához: engedje, hogy megihlessék a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST