Kávéparfé

NEHÉZSÉG
30p

A semifreddo kávé egy friss és ízletes desszert, amely könnyen elkészíthető, és desszertnek valóban tökéletes.
Hozzávalók
  • 100 ml kávé
  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 250 g tejszín
  • 100 ml kávé
  • 50 g piskóta
  • 5 g zselatin tejkaramella mártással
Elkészítés

Keverje össze a 4 tojássárgáját a 60 g cukorral. Verje fel a tojásfehérjéket 60 g cukorral. Puhítsa meg a zselatint hideg vízben. Verje fel a tejszínt. Keverje össze a felvert tejszínhabot a tojássárgájával. Olvassza bele a zselatint a kávéba, és adja a keverékhez. Adja hozzá a felvert fehérjéket, és keverje el. Öntse a keveréket egy téglalap alakú gyümölcskenyérformába. Fedje le a piskótaszeletekkel. Öntse a piskótára az édesített kávét. Helyezze a fagyasztóba 6 órára.

Tálalás

Vágja kb. 2,5 cm-es szeletekre a semifreddót. Vágja félbe újra, 45 fokos szögben. Rendezze el a tányéron, és a tejkaramella-mártással tálalja.

Elkészítési mód

Keverje össze a 4 tojássárgáját a 60 g cukorral.  

Verje fel a tojásfehérjéket 60 g cukorral.

Puhítsa meg a zselatint hideg vízben.

Verje fel a tejszínt.

Keverje össze a felvert tejszínhabot a tojássárgájával.

Olvassza bele a zselatint a kávéba, és adja a keverékhez.

Adja hozzá a felvert fehérjéket, és keverje el.

Öntse a keveréket egy téglalap alakú gyümölcskenyérformába.

Fedje le a piskótaszeletekkel, és öntsön rá édesített kávét.

Helyezze a fagyasztóba 6 órára.

 

 

Tálalás

Vágja kb. 2,5 cm-es szeletekre a semifreddót.

Vágja félbe újra, 45 fokos szögben.

Rendezze tányérra, és tálalja tejkaramella-mártással.

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Il Mattino

Nagyvonalú és kiegyensúlyozott

Ezen intenzív és bársonyos kávé megalkotásához a Lavazza minden szakértelmét felhasználja: a legjobb eredetű kávészemeket válogatja össze és gondosan ötvözi azokat a legjobb robusta szemekkel Ázsiából és Afrikából. Az eredmény egy gazdag aromájú kávé, amely kellemes mogyorós utóízt biztosít.

TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST