Kezdésnek készítse elő a hideg húslevest: hámozza meg és kockázza fel a hagymát, a sárgarépát és a zellert, törje össze a Qualità Oro kávébabot, és helyezze őket egy vízzel töltött serpenyőbe. Forralja fel, és csökkentse a hőt. Hagyja főni kb. 1 órát.
Főzze a fagyasztott borsót 4 percig egy fazék forrásban lévő sós vízben.
Öntse le vizet, és tegye félre a borsót, de tartson meg 60 g-ot díszítéshez.
Pirítsa az apróra vágott mogyoróhagymát egy serpenyőben olívaolajon 2 percig, majd adja hozzá a borsót, és a keverje el a tejszínnel; adjon hozzá egy kanál főzővizet, ha túl sűrű lenne a keverék.
Adja hozzá az őrölt Qualità Oro kávét a vajhoz (a vajat vegye ki a hűtőből 3 órával korábban, hogy "krémes" textúrája legyen), és keverje kézzel simára és egyenletesre. Hűtse le, és tegye a hűtőszekrénybe.
Hűtse le, és tegye a hűtőszekrénybe.
Egy fazékban pirítsa meg a rizst víz, illetve zsiradék nélkül, és kevergesse folyamatosan. Amikor a rizs áttetszővé válik, csökkentse a hőt, és főzze meg a kanalanként hozzáadott erőlevesben, amelyet így a rizs fel tud szívni.
Ismételje ezt az eljárást körülbelül 18 percen át. A rizst alaposan meg kell főzni, egészen addig, amíg fel nem szívja az erőlevest.
Ha kész, adjon hozzá 4 evőkanál kávévajat, és egy kevés olívaolajat.
A krémesebb textúra érdekében mascarponét is adhat hozzá.