Rizottó kávés erőlevessel

NEHÉZSÉG

Ínycsiklandó reggeli: kenje meg kávévajjal a kenyeret.
Összetevők
Az erőleveshez
  • 100 g Qualità Oro kávébab, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 1/2 fehér hagyma, 3 liter víz
A püréhez
  • 300 g fagyasztott borsó, 1 mogyoróhagyma, 5 cl folyékony tejszín, só, bors és olívaolaj
A kávévajhoz
  • 30 g Qualità Oro őrölt kávé, 250 g enyhén sózott vaj, 320 g Arborio rizs, 1 maroknyi bazsalikom vagy petrezselyem
Módszer
A FÁZISOK

Kezdésnek készítse elő a hideg húslevest: hámozza meg és kockázza fel a hagymát, a sárgarépát és a zellert, törje össze a Qualità Oro kávébabot, és helyezze őket egy vízzel töltött serpenyőbe. Forralja fel, és csökkentse a hőt. Hagyja főni kb. 1 órát. Főzze a fagyasztott borsót 4 percig egy fazék forrásban lévő sós vízben. Öntse le vizet, és tegye félre a borsót, de tartson meg 60 g-ot díszítéshez. Pirítsa az apróra vágott mogyoróhagymát egy serpenyőben olívaolajon 2 percig, majd adja hozzá a borsót, és a keverje el a tejszínnel; adjon hozzá egy kanál főzővizet, ha a keverék túl sűrű lenne. Adja hozzá az őrölt Qualità Oro kávét a vajhoz (a vajat vegye ki a hűtőből 3 órával korábban, hogy krémes textúrája legyen), és keverje kézzel simára és egyenletesre. Hűtse le, és tegye a hűtőszekrénybe. Egy fazékban pirítsa meg a rizst víz, illetve zsiradék nélkül, és kevergesse folyamatosan. Amikor a rizs áttetszővé válik, csökkentse a hőt, és főzze meg a kanalanként hozzáadott erőlevesben, amelyet így a rizs fel tud szívni. Ismételje ezt az eljárást körülbelül 18 percen át. A rizst alaposan meg kell főzni, egészen addig, amíg fel nem szívja az erőlevest. Ha kész, adjon hozzá 4 evőkanál kávévajat, és egy kevés olívaolajat. A krémesebb textúra érdekében mascarponét is adhat hozzá.

A TÁLALÁS

Öntse a meleg borsókrémet egy fazékba, majd adja hozzá a rizottót. Végül adja hozzá a főtt borsót, és díszítse bazsalikom- vagy petrezselyemlevelekkel.

Módszer

Kezdésnek készítse elő a hideg húslevest: hámozza meg és kockázza fel a hagymát, a sárgarépát és a zellert, törje össze a Qualità Oro kávébabot, és helyezze őket egy vízzel töltött serpenyőbe. Forralja fel, és csökkentse a hőt. Hagyja főni kb. 1 órát. 

 

Főzze a fagyasztott borsót 4 percig egy fazék forrásban lévő sós vízben.

Öntse le vizet, és tegye félre a borsót, de tartson meg 60 g-ot díszítéshez.

 

Pirítsa az apróra vágott mogyoróhagymát egy serpenyőben olívaolajon 2 percig, majd adja hozzá a borsót, és a keverje el a tejszínnel; adjon hozzá egy kanál főzővizet, ha túl sűrű lenne a keverék.

 

Adja hozzá az őrölt Qualità Oro kávét a vajhoz (a vajat vegye ki a hűtőből 3 órával korábban, hogy "krémes" textúrája legyen), és keverje kézzel simára és egyenletesre. Hűtse le, és tegye a hűtőszekrénybe.

 

Hűtse le, és tegye a hűtőszekrénybe.

 

Egy fazékban pirítsa meg a rizst víz, illetve zsiradék nélkül, és kevergesse folyamatosan. Amikor a rizs áttetszővé válik, csökkentse a hőt, és főzze meg a kanalanként hozzáadott erőlevesben, amelyet így a rizs fel tud szívni.

Ismételje ezt az eljárást körülbelül 18 percen át. A rizst alaposan meg kell főzni, egészen addig, amíg fel nem szívja az erőlevest.

Ha kész, adjon hozzá 4 evőkanál kávévajat, és egy kevés olívaolajat.

A krémesebb textúra érdekében mascarponét is adhat hozzá.

 

 

Tálalás

Öntse a meleg borsókrémet egy fazékba, majd adja hozzá a rizottót. Végül adja hozzá a főtt borsót, és díszítse bazsalikom- vagy petrezselyemlevelekkel.

 

Az ideális kávé a recepthez

Qualità Oro

Édes és aromás

A Qualità Oro a Lavazza első kávékeveréke. 1956 óta apáról fiúra száll, immár több mint 60 éve. Igazi kávé-műalkotás azok számára, akik a finom keverék minőségi ízeit szeretik érezni a hét minden napján.

TUDJON MEG TÖBBET

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST