A CSOKOLÁDÉMOUSSE-HOZ
Olvassza fel a csokoládét egy vízfürdős tálban (bain-marie), forrásban lévő vízzel. Amint feloldódott, adja hozzá a tejszínt, és keverje össze. Törje fel a tojást, válassza külön a tojásfehérjét a sárgájától. Habverővel verje fel a tojásfehérjét egy tálban, amíg meg nem keményedik. Öntse a tojássárgáját a csokoládéba; ügyeljen rá, hogy a keverék lágy és sima, valamint csomómentes legyen. Finoman simítsa rá a keményre vert tojásfehérje 1/3-át, majd a maradék 2/3-ot.
Öntse át a keveréket egy nyomózsákba (ha nincs, használjon sima nejlonzacskót), majd töltse meg a poharat a mousse-szal (kb. a 2/3-áig). Helyezze a hűtőbe legalább másfél órára.