Poharas desszert csokoládémousse-szal

NEHÉZSÉG
3ó30p

Jól ismert tény, hogy a csokoládémousse tökéletes kísérő a kávékrémhez.
Hozzávalók
  • 4 Espresso Divino eszpresszó
  • 1 Espresso Divino kapszula
  • 250 g 70%-os étcsokoládé
  • 10 cl habtejszín
  • 2 körte
  • 200 g mascarpone
  • 4 nagy tojás
  • 50 g cukor
  • szezonális fűszernövények levelei
Elkészítés
Csokoládémousse

Vágja apró darabokra a csokoládét. Olvassza fel a csokoládét egy vízfürdős tálban (bain-marie), forrásban lévő vízzel. Amint feloldódott, adja hozzá a tejszínt, és keverje össze. Törje fel a tojást, válassza külön a tojásfehérjét a sárgájától. Habverővel verje fel a tojásfehérjét egy tálban, amíg meg nem keményedik. Öntse a tojássárgáját a csokoládéba; ügyeljen rá, hogy a keverék lágy és sima, valamint csomómentes legyen. Finoman simítsa rá a keményre vert tojásfehérje 1/3-át, majd a maradék 2/3-ot. Öntse át a keveréket egy nyomózsákba (ha nincs, használjon sima nejlonzacskót), majd töltse meg a poharat a mousse-szal (kb. a 2/3-áig). Helyezze a hűtőbe legalább másfél órára.

A kávékrém

Vegyen egy keverőtálat, és keverje bele a cukrot a mascarponéba. Adjon hozzá 2 adag korábban lehűtött Lavazza a Modo Mio eszpresszót, és keverje össze. Szórja meg néhány csipet őrölt Espresso Divino Selection kávéval. Tegye át a keveréket egy nyomózsákba, és nyomjon a csészébe annyit, hogy 1 cm-re ellepje a csokoládémousse-t. Helyezze a hűtőbe pihenni. Hámozza meg a körtéket, és vágja őket 8 szeletre. Öntse a maradék 2 eszpresszót egy forró serpenyőbe, és főzze össze a körtével; kb. 3 percet számoljon oldalanként. Szórja meg egy kis cukorral és egy csipet sóval, majd hagyja kihűlni. Évszaktól függően a körte helyett citrusféléket vagy bogyós gyümölcsöt is használhat.

A tálalás

Vegye ki a poharas desszerteket a hűtőből, és adja hozzá a körtét. Ha azt szeretné, hogy a csokoládé és a kávémousse különleges ízt kapjon, díszítse néhány szezonális zöld fűszernövénnyel.

Elkészítési mód

A CSOKOLÁDÉMOUSSE-HOZ

Olvassza fel a csokoládét egy vízfürdős tálban (bain-marie), forrásban lévő vízzel. Amint feloldódott, adja hozzá a tejszínt, és keverje össze. Törje fel a tojást, válassza külön a tojásfehérjét a sárgájától. Habverővel verje fel a tojásfehérjét egy tálban, amíg meg nem keményedik. Öntse a tojássárgáját a csokoládéba; ügyeljen rá, hogy a keverék lágy és sima, valamint csomómentes legyen. Finoman simítsa rá a keményre vert tojásfehérje 1/3-át, majd a maradék 2/3-ot. 

Öntse át a keveréket egy nyomózsákba (ha nincs, használjon sima nejlonzacskót), majd töltse meg a poharat a mousse-szal (kb. a 2/3-áig). Helyezze a hűtőbe legalább másfél órára.

 

A KÁVÉKRÉMHEZ

Vegyen egy keverőtálat, és keverje bele a cukrot a mascarponéba. Adjon hozzá 2 adag korábban lehűtött Lavazza a Modo Mio eszpresszót, és keverje össze. Szórja meg néhány csipet őrölt Espresso Divino Selection kávéval.

Tegye át a keveréket egy nyomózsákba, és nyomjon a csészébe annyit, hogy 1 cm-re ellepje a csokoládémousse-t. Hagyja a hűtőben.

Hámozza meg a körtéket, és vágja őket 8 szeletre. Öntse a maradék 2 eszpresszót egy forró serpenyőbe, és főzze össze a körtével; kb. 3 percet számoljon oldalanként. Szórja meg egy kis cukorral és egy csipet sóval, majd hagyja kihűlni. Évszaktól függően a körte helyett citrusféléket vagy bogyós gyümölcsöt is használhat.

 

 

Tálalás

Vegye ki a poharas desszerteket a hűtőből, és adja hozzá a körtét. Ha azt szeretné, hogy a csokoládé és a kávémousse különleges ízt kapjon, díszítse néhány szezonális zöld fűszernövénnyel.

 

Az ideális kávé a recepthez
Qualità Rossa
Testes íz
A természetes brazil arabica és robusta egysége révén a legenda tovább él egy gazdag, kiegyensúlyozott és testes eszpresszóban. Vöröslő olasz szenvedély.
TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST