Kávés cappuccino

NEHÉZSÉG
1ó10p

Kreatív recept cappuccino és morzsa ötvözésével, amely otthon is könnyen elkészíthető.
Hozzávalók
A morzsához
  • 1 A Modo Mio Intenso-kapszula
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt
  • 50 g cukor
  • 25 g mandulaliszt
A tejszínhez
  • 2 A Modo Mio Intenso-eszpresszó
  • 250 g mascarpone
  • 4 tojássárgája
  • 3 zselatinlap
  • 60 g cukor
A borskrémhez
  • 20 cl tejszín
  • 10 g őrölt bors (vagy vanília, vagy fahéj)
  • 20 g cukor természetes só
Amire szükségünk lesz
  • 3 az 1-ben botmixer
Elkészítés
A morzsa

Keverje össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, liszttel és mandulaliszttel, majd töltse hozzá egy Intenso Espresso kapszula tartalmát, hogy sima, egyenletes keveréket kapjon. Fektesse egy tálcára. Süsse 180 °C-on 10–15 percig, amíg enyhén meg nem pirul. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd daraboljuk fel a morzsát.

A tejszín

Botmixer segítségével verje addig a cukorral a tojássárgáját, amíg halványsárga és habos nem lesz. Puhítsa meg a zselatint hideg vízben. Miután megpuhult, öntse le róla a vizet, és oldja fel 2 főzetnyi Intenso eszpresszóban. Keverje össze. A keverékhez adja hozzá a felvert tojássárgáját. Adja hozzá a mascarponét, és keverje legalább 5–6 percig, hogy az összetevők jól összekeveredjenek. Simítsa a keveréket a poharak aljára (legfeljebb a 2/5-ükig töltsük meg őket). Tegye a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

Borskrém

Verje fel a krémtejszínt borssal egy dróthabverő segítségével. Adjon hozzá egy csipetnyi természetes sót és cukrot.

A tálalás

Vegye ki a korábban megtöltött poharakat a hűtőből, öntse rá a borskrémet legfeljebb a poharak 2/5-éig, és tegyen morzsát a tetejére.

Elkészítési mód

A MORZSÁHOZ

Keverje össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, liszttel és mandulaliszttel, majd töltse hozzá egy Intenso Espresso kapszula tartalmát, hogy sima, egyenletes keveréket kapjon. Fektesse egy tálcára. Süsse 180 °C-on 10–15 percig, amíg enyhén meg nem pirul. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd daraboljuk fel a morzsát.

 

A TEJSZÍNHEZ

Botmixer segítségével verje addig a cukorral a tojássárgáját, amíg halványsárga és habos nem lesz. Puhítsa meg a zselatint hideg vízben. Miután megpuhult, öntse le róla a vizet, és oldja fel 2 főzetnyi Intenso eszpresszóban. Keverje össze. A keverékhez adja hozzá a felvert tojássárgáját. Adja hozzá a mascarponét, és keverje legalább 5–6 percig, hogy az összetevők jól összekeveredjenek. Simítsa a keveréket a poharak aljára (legfeljebb a 2/5-ükig töltsük meg őket). Tegye a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

 

A BORSKRÉMHEZ

Verje fel a krémtejszínt borssal egy dróthabverő segítségével. Adjon hozzá egy csipetnyi természetes sót és cukrot.

 

 

Tálalás

Vegye ki a korábban megtöltött poharakat a hűtőből, öntse rá a borskrémet legfeljebb a poharak 2/5-éig, és tegyen morzsát a tetejére.

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Qualità Rossa, dobozos

Testes íz

A Qualità Rossa a jó kávé öröme, amelyet az olasz családok szeretnek a közelükben tudni a kávészünetekhez. Egy összetéveszthetetlen aroma, amely feltölti Önt újult energiával és varázslatos pillanatokat teremt.

 

BŐVEBBEN

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST