Kávés felfújt japáncitrommal töltve

NEHÉZSÉG
1ó50p

Felfedezésre váró, mennyei desszert.
Hozzávalók
Az égetett tésztához (a krémes felfújthoz)
  • 5 tojás, 300 g átszitált liszt, 150 g vaj, 50 cl víz só
A pudingkrémhez
  • 50 g Qualità Oro kávébab, 8 tojássárgája, 100 g cukor, 50 g kukoricaliszt, 1 liter tej
A tejszínhabhoz
  • 30 ml japáncitrom leve (vagy más citrusféle leve) 10 cl főzőtejszín
Elkészítés
Égetett tészta

Forralja fel a vizet és a vajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a lisztet. Főzze alacsony lángon. Adjon hozzá egy csipet sót. Amikor a keverék a serpenyő mindkét oldaláról leválik, vegye le a tűzhelyről, és adja hozzá egyenként a tojásokat, majd keverje simára. Tegye a tésztát egy nyomózsákba, és nyomja rá a felfújtakat a sütőtálcára. 15–20 percig főzze 180 fokon. Rendszeresen ellenőrizze őket, de ne nyissa ki a sütő ajtaját.

A pudingkrém

Forralja fel a tejet az apróra vágott Qualità Oro kávébabbal együtt. Verje fel egy tálban a 8 tojássárgáját cukorral 4 percen át, amíg fehéres színű nem lesz. Adja hozzá a kukoricalisztet, keverje meg, majd öntse bele a forró tejet. Tegye vissza a serpenyőbe, és további 3–4 percen át párolja a keveréket. Öntse egy tálba egy szitán át, hogy a kapott krém rendkívül sima legyen. Hűtse le, majd tegye a hűtőszekrénybe.

A tejszínhab

Verje fel a krémtejszínt a japáncitrom levével. Adjon hozzá egy csipet cukrot, ha szükséges, és tegye be pihenni a hűtőbe. Miután megfőtt a felfújt, szúrja át az alapokat egy kanál nyelével, hogy nyomózsák segítségével meg tudja tölteni őket a kávépudinggal.

A tálalás

A puffancsot tejszínhabbal (és ne cukormázzal) díszítse. Szórja meg őrölt Qualità Oro kávéval.

Módszer

Az égetett tésztához

Forralja fel a vizet és a vajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a lisztet. Főzze alacsony lángon. Adjon hozzá egy csipet sót. Amikor a keverék a serpenyő mindkét oldaláról leválik, vegye le a tűzhelyről, és adja hozzá egyenként a tojásokat, majd keverje simára. Tegye a tésztát egy nyomózsákba, és nyomja rá a felfújtakat a sütőtálcára. 15–20 percig főzze 180 fokon. Rendszeresen ellenőrizze őket, de ne nyissa ki a sütő ajtaját.

 

A pudingkrémhez

Forralja fel a tejet az apróra vágott Qualità Oro kávébabbal együtt. Verje fel egy tálban a 8 tojássárgáját cukorral 4 percen át, amíg fehéres színű nem lesz. Adja hozzá a kukoricalisztet, keverje meg, majd öntse bele a forró tejet. Tegye vissza a serpenyőbe, és további 3–4 percen át párolja a keveréket. Öntse egy tálba egy szitán át, hogy a kapott krém rendkívül sima legyen. Hűtse le, majd tegye a hűtőszekrénybe.

 

A tejszínhabhoz

Verje fel a krémtejszínt a japáncitrom levével. Adjon hozzá egy csipet cukrot, ha szükséges, és tegye be pihenni a hűtőbe. Miután megfőtt a felfújt, szúrja át az alapokat egy kanál nyelével, hogy nyomózsák segítségével meg tudja tölteni őket a kávépudinggal.

 

 

Tálalás

A puffancsot tejszínhabbal (és ne cukormázzal) díszítse. Szórja meg őrölt Qualità Oro kávéval.

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Qualità Oro

Édes és aromás

A Qualità Oro a Lavazza első kávékeveréke. 1956 óta apáról fiúra száll, immár több mint 60 éve. Igazi kávé-műalkotás azok számára, akik a finom keverék minőségi ízeit szeretik érezni a hét minden napján.

TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST