Készítsen egy csésze eszpresszókávét, majd oldja fel a Lavazza Prontissimo! terméket a forró eszpresszóban.
Verje a hűtött tejszínt addig, amíg kellően egyenletes nem lesz, és tegye a hűtőbe, amíg a többi lépést előkészíti.
Válassza szét a tojássárgáját a tojásfehérjétől.
Adjon 100 g cukrot a tojássárgájához, és verje elektromos habverővel, amíg sűrű habbá nem válik (ehhez kb. 3 percig kell verni), majd adja hozzá a tejszínhabot.
Fontos, hogy a keverés lassú legyen.
Verje a tojásfehérjét merev, csúcsos állagúvá; ehhez adja hozzá a maradék 50 g cukrot.
Ezt adja hozzá a tejszínhez a sárgájával együtt, és alulról felfelé haladva simítsa bele.
Miután homogén keverékké állt össze, lassan kevergetve adja hozzá a hideg kávét.
Tegye a fagylaltot egy tálba, fedje be fóliával, és helyezze a fagyasztóba.