Fürjmell sárgarépapürével

NEHÉZSÉG

Hozzávalók
A fürjhöz
  • 8 db fürjmell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 8 db fodros salátalevél
  • 60 g káposzta
  • 4 db póréhagymalevél
  • 10 g petrezselyem
  • 15 g kávépor
  • só és fekete bors ízlés szerint
  • Extra szűz olívaolaj ízlés szerint
A sárgarépapüréhez
  • 100 g sárgarépa
  • 40 g burgonya
  • 40 g vaj
  • só ízlés szerint
Elkészítés
Hozzávalók
A mártáshoz
  • 1 narancs
  • 60 g marhahúsleves alaplé
  • 10 g vaj
  • 10 g kávépor
  • só ízlés szerint
  • 10 g cukor
A díszítéshez
  • 8 db gomba
  • 10 g vaj
  • só és fekete bors ízlés szerint
  • 10 g szósz
Elkészítés

Elkészítés

A FÜRJHÖZ

Vágja csíkokra a káposztát és párolja meg egy serpenyőben a fodros saláta- és póréhagymalevelekkel együtt.
Ezután szeletelje fel a fürjmellet és darálja le egy részét, majd párolja meg olajban a darált fürjmellet fokhagyma és apróra vágott kakukkfű hozzáadásával. Ha ezzel elkészült, adja hozzá a sót, a fekete borsot és a kávéport.

Tekerje fel a fodros salátaleveleket és kösse össze őket a póréhagymalevelekkel. Tegye be őket 5 percre a 160°-os sütőbe.

 

A SÁRGARÉPAPÜRÉHEZ

Szeletelje fel a burgonyát és a sárgarépát, készítsen belőlük mirepoix-t, majd párolja meg a kapott keveréket. Ezután csöpögtesse le és szűrje le a keveréket.

Adja hozzá a húshoz a vajat, a sót és a keveréket.

 

A GOMBÁK

Szeletelje fel a gombát és főzze meg 80°–90°-os hőmérsékleten a vajjal és a sóval együtt.

Adja hozzá a narancsszószt.

3-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img1-sx
4-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img2-dx

Tálalás

Tálalásnál először a pürét helyezze rá a tányérra, majd tegyen a sárgarépapüré tetejére két szelet fürjmellet, aztán jöhet a gomba, díszítésként pedig csepegtessen narancsszószt az ételre.

5-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img3-sx
6-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img4-dx

Néhány javaslat a ma esti vacsorához: engedje, hogy megihlessék a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST