TORTAALAP
Morzsoljon bele kekszet egy tálba, és keverje össze a cukrot és a kávét a keksszel.
Olvassza fel a vajat teljesen.
Öntse az olvasztott vajat a keverékbe és kevergesse addig, amíg egységes keveréket nem kap.
Tegye a tojást és a tojássárgáját egy magas, keskeny tálba, hintse meg olajjal, és keverjen össze mindent turmixgéppel. Helyezze a keveréket egy konyhai robotgépbe, és adja hozzá előbb a lisztet és a cukrot, majd a citromhéjat és a vaníliaaromát. Dagassza, amíg egyenletes minőségű, sima tésztát nem kap, majd hagyja pihenni a hűtőben körülbelül egy órát. Vajazza ki a formákat, és terítse el bennük a tésztát, mindegyikhez 30–50 g tésztát használjon fel. Tegye hagyományos gáz- vagy villanysütőbe, 180 fokra, 10–12 percre, és miután a torta kisült, hagyja kihűlni.
TORTAALAP
Morzsoljon bele kekszet egy tálba, és keverje össze a cukrot és a kávét a keksszel.
Olvassza fel a vajat teljesen.
Öntse az olvasztott vajat a keverékbe és kevergesse addig, amíg egységes keveréket nem kap.
KRÉM
Egy tálban keverje össze a mascarponét, a krémsajtot és a porcukrot.
Olvassza fel a zselatinlapokat hideg vízben, és tegye a zselatint a forró kávéba.
Adja hozzá a kávét a krémhez és addig kevergesse, amíg sima és egységes keveréket kap.
Helyezzen egy réteg kekszes tésztát körülbelül fél centiméter vastagon egy egyadagos tálba, és hagyja kihűlni a hűtőben 30 percig.
Öntse a kávékrémet a kekszes alapra, maximum egy centiméterre a szélektől.
Hagyja kihűlni a hűtőszekrényben 30 percig.
Öntsön egy réteg zselatint fél centiméter vastagon a tortára, és tegye 6 órára a hűtőbe.
Helyezze a felszolgáló tálra és díszítse a mézes-lekváros keverékkel és a kávéporral.
Az ideális kávé a recepthez
Qualità Oro
Édes és aromás
A Qualità Oro a Lavazza első kávékeveréke. 1956 óta apáról fiúra száll, immár több mint 60 éve. A legjobb arabica babok keveréke összetéveszthetetlen közép-amerikai gyümölcsös ízjegyeket kelt életre, édes brazil aromákkal kiegészülve.