VISSZA
TheCoffeeBook

R, mint robusta

Közzététel időpontja: 03 július 17

A Coffea robusta egy örökzöld cserje, amely a buzérfélék (Rubiaceae) családjába, a Coffeae alcsaládba tartozik, és az eszpresszó elállításához termesztik elsősorban Közép- és Nyugat-Afrikában, valamint Ázsiában.

A tengerszint feletti 600 méter magasságig él meg, és ellenáll a 30 °C-ot meghaladó csúcshőmérsékletnek meleg és nedves éghajlati viszonyok mellett. A világ kávétermesztésének mintegy egyharmadát adja, és jellegzetesen testes aromáját a csokoládés jegyek, valamint maradandó utóíz jellemzi.

 

R come Robusta
R come Robusta

A növény hozama nagyobb, mint az arabica fajtáé, jobban ellenáll a különböző betegségeknek, és körülbelül kétszer annyi koffeint tartalmaz.

 

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint Kávé

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keverék

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
D, mint darálás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
E, mint Eszpresszó

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
I, mint intenzitás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN